tirsdag den 16. november 2010

Husk at det er børnenes jul

Det er snart jul og dermed anledning til masser af følsomme konflikter i fraskilte familier med børn. Med gode råd fra en livsledercoach kan de værste diskussioner mellem deleforældrene undgås, så højtiden bliver tålelig og måske endda hyggelig ikke mindst for børnene.

Højtider kan være lig med konflikter om delebørnene. Hvem skal have dem i juledagene Skal de gå på skift fra dag til dag eller år efter år Og har jeg ikke ret til at have dem frem for min eksmand eller –kone Det er blot nogle af de spørgsmål, livsledercoach Jeannette Hildebrandt får fra deleforældre her op til jul.

Som livsledercoach med fokus på delefamilier hjælper hun mange af de deleforældre, der ikke altid kan blive enige om strukturen i det nye hverdagsliv hver for sig. Med andre ord skaber hun gode og værdifulde relationer deleforældrene imellem, så børnene ikke lider unødigt under, at far og mor er gået fra hinanden.

Forældrene varetager typisk egne interesser

"Når forældrene ikke kan blive enige, går det altid ud over børnene. For når det praktiske ikke fungerer, kommer der fokus på det følelsesmæssige og samtidig er forældrenes egne ambitioner på børnenes vegne ofte et stort problem. Jeg ser ofte, at de voksne varetager egne interesser i stedet for børnenes", lyder det fra Jeannette Hildebrandt.

Hun erfarer, at mange børn opfatter konflikterne i tiden efter skilsmissen som langt værre end selve skilsmissen. "Når man som nyskilt er kommet lidt væk fra den største krise og ud på den anden side, skal hverdagen fungere. Og her begynder mange at diskutere praktiske detaljer og reelt bruge børnene som våben".

Nyt rollespil, der gør delerollen nemmere

Jeannette Hildebrandt, der driver coachingvirksomheden Beautiful Living fra sin adresse i København, har derfor udviklet et rollespil som et værktøj til coachingsessionerne med én eller begge deleforældre.

"Spillet hjælper den enkelte eller begge forældre med at kommunikere bedre omkring børnene. Det handler om at tage et større ansvar og komme ud over det, der følelsesmæssigt måtte være i klemme. Når man som deleforælder kan det, er selv en jul eller anden højtid ikke noget problem at komme igennem, for slet ikke at tale om hverdagens delesituationer med glade børn til følge", slutter hun.
 

Læs mere her

tags: København, våben, virksomhed, skilsmisse,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar