mandag den 22. november 2010

Danskere: Hjemmearbejde øger familiens trivsel

73% af danskere med hjemmearbejdsplads mener, at den fremmer familiens trivsel

Danskerne er klar til at arbejde mere hjemme.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af Capacent Epinion for IT–Branchen.

73% af de danskere, som har hjemmearbejdsplads, er enige i, at en hjemmearbejdsplads fremmer familiens trivsel. Hver anden vil stille krav om hjemmearbejdsplads i sit næste job.

"Internettet giver helt nye muligheder for fleksibelt arbejde. Stigende benzinpriser og lange pendlerkøer sætter fokus på en mere smart livsstil. It giver mulighed for at være fleksibel og mange jobs i videnservice kan udføres på skiftende tider og steder", siger underdirektør Henrik Egede, IT–Branchen.

Blandt de danskere, som har hjemmearbejdsplads, bruger 44% hjemme–opkoblingen dagligt mest hyppigt til korte arbejdsforløb og tjek af mails. 27% bruger de fleksible muligheder flere gange om ugen. Kun 15% er sjældne gæster ved hjemmets arbejds–opkoblede PC.

44% vil fremover bruge mere tid på at arbejde hjemme og kun 12% indikerer, at det kan være en ulempe for familielivet, at der arbejdes hjemmefra.

Kvinderne er en anelse mere entusiastiske over for fleksibiliteten end mændene. 30% af kvinderne er helt sikre på at stille krav om hjemmearbejdsplads til de næste job mod kun 20% af mændene.

Danskerne er kommet on–line med arbejdsgiverne, men ikke i gear, når det gælder betalingen. Kun hver sjette har en arbejdsgiverbetalt hjemmearbejdsplads, mens hver fjerde betaler selv:

"Begge parter har fordel af fleksibilitet. Jeg er overbevist om, at antallet af arbejdsgiverbetalte internetopkoblinger derhjemme vil stige", siger Henrik Egede, IT–Branchen.

Undersøgelsen er baseret på 1002 internetbaserede interviews foretaget af Capacent Epinion for IT–Branchen.
 

Læs mere her

tags: direktør, internet, interview, benzin, fleksibilitet, Capacent, arbejdsgiver,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar