torsdag den 30. september 2010

Overvægtige bliver de nye rygere

Vi ved alle, at rygning er skadeligt, og indenfor de seneste år er det blevet legalt at tale om problematikken. Med argumenter om passiv rygning samt interesse for kollegaens eller familiemedlemmets ve og vel, påpeger vi uden at tøve, at de bør holde op med at ryge.
Overvægtsepidemien er nu kommet i det offentlige og virksomhedernes søgelys, og overvægtige mennesker må i fremtiden forvente, at andre vil kommentere deres overvægt samt kostvaner , spår Camilla Gregersen, der er skoleleder på At Work Skolen. At være overvægtig giver mange personlige problemer, og samfundsmæssigt giver den øgede risiko for følgesygdomme også mange argumenter for, at overvægtige står for skud efter rygerne , fortsætter Camilla Gregersen.

Slankekonsulenter er de nye rygestop instruktører
Det siger sig selv, at når 30 40 % af alle voksne, og op med hvert 5 barn, er overvægtig, så kan overvægtproblematikken ikke forebygges og løses af diætister og læger. Dette har man indset på rygeområdet, hvor man naturligvis heller ikke lader lægerne afholde rygestopkurser siger Camilla med et smil.

Man har gennem mange år kendt til rygestopinstruktører, der er blevet særligt uddannet til at bistå rygere med rygestop, og tiden er nu kommet til at tænke i de samme baner i forhold til vejledning om vægttab. Og markedet har allerede skabt sig selv.

At Work Skolen har gennem mere end 7 år udbudt kostvejlederuddannelsen Slankekonsulent , og med mere end 900 uddannede konsulenter menes uddannelsen at være den største kostvejlederuddannelse i Danmark.

Almindelige mennesker og sundhedsfagligt personale
Vi ser mange sundhedsfaglige personer, der udbygger deres kompetencer ved at tage uddannelsen til Slankekonsulent , f.eks. lægesekretærer, farmakonomer, fysioterapeuter, og sygeplejersker, men uddannelserne kræver ingen forudsætninger, og størstedelen af vores kursister er derfor personer, der ønsker at arbejde med sundhedsfremme og forebyggelse, enten i privat regi, eller i forbindelse med deres arbejde. Og her ser vi f.eks. køkkenledere, arbejdsmiljørepræsentanter og kokke fortæller Camilla Gregersen, og fortsætter; der er en stor interesse for at gøre en forskel, og bidrage positivt til sin egen og andres livskvalitet, og det er den primære motivation, vi oplever blandt vores kursister. Og det er netop den motivation og velvilje blandt helt almindelige mennesker som er nødvendig, hvis vi skal gøre os forhåbning om at trænge igennem med sundhedsfremme, ikke kun hos de velstillede, men i den brede befolkning.

Udviklet af læger, ernæringseksperter, psykologer, fysioterapeuter og erfarne konsulenter
Kostvejlederuddannelsen Slankekonsulent er tværfaglig, det vil sige sammensat af læger, ernæringseksperter, fysioterapeuter, psykologer og erfarne konsulenter. På den måde sikrer vi, at de konsulenter der bliver uddannet har de nødvendige faglige kompetencer, og frem for alt er i stand til at sammensætte individuelle vægttabsforløb for deres kunder fortæller Camilla Gregersen.

Succesen vokser og specialisering skabes
Som seneste nyt er flere og flere slankekonsulenter begyndt at specialisere sig med et ernæringsspeciale alt efter om de vil arbejde særligt med Børn og overvægt, Aktiv ernæring m.v.

Nedenfor findes en række eksempler/cases som viser udbredelsen samt interessen hos mange forskellige mennesker.

Pilot i ernæring fra Gentofte Kommune blev Slankekonsulent
Ane Nexø Holm er Pilot i ernæring i Gentofte Kommune, og har lige taget At Works uddannelse til Slankekonsulent . Kommunen kører et tilbud til medarbejderne som hedder Et lettere liv med færre kilo . Dette tilbud er meget populært, men der er begrænset, hvor mange der kan være på holdene. Da ventelisterne efterhånden blev meget lange besluttede man, at der kunne tilbydes et parallelt tilbud. Jeg tilbød at stå for dette tilbud, og i den forbindelse blev jeg også tilbudt en uddannelse som slankekonsulent . Målet med denne uddannelse var, at få genopfrisket viden som efterhånden lå en del år tilbage og få nogle praktiske redskaber, til at vejlede folk til et godt og holdbart vægttab. Disse mål levede uddannelsen hos At Work helt klart op til. fortæller Ane.

Arbejdsmiljørepræsentant blev Slankekonsulent
Jill Kryger arbejder til dagligt som arbejdsmiljørepræsentant, og har i mange år haft en stor interesse for sundhed. I øjeblikket bruger jeg min uddannelse som Slankekonsulent hjemme i privaten, hvor kosten er blevet endnu mere sund. Derudover har jeg på sigt et ønske om, at kunne komme til at bruge mine nyerhvervede kompetencer i forbindelse med mit arbejde som arbejdsmiljørepræsentant. fortæller Jill.

10 køkkenledere fra Vejle blev Slankekonsulenter
Det blev besluttet, at vi alle først skulle tage selve uddannelsen til Slankekonsulent som vi her i Vejle vælger at kalde kostvejleder, fordi vi har med børn at gøre og dernæst kurset Børn og overvægt , som er en overbygning til Slankekonsulentuddannelsen. Løsningen blev, at hver institution skulle betale 1/3 af det totale beløb for begge uddannelser og kommunen resten. Vi skulle så til gengæld læse i vores fritid. En meget tilfredsstillende løsning for alle parter! fortæller Charlotte Hoé.

Læs mere her: http://www.atwork.dk/skolen/slankekonsulent/vejle.html

Udviklingskok blev Slankekonsulent
Michael Damgaard arbejder som udviklingskok for Unilever Foodsolutions og skulle udvikle sunde opskrifter i samarbejde med Hjerteforeningen. Som kok er jeg vant til, at man bare skal putte fløde og sukker i maden for at det kommer til at smage godt, så jeg manglede noget grundlæggende viden om proteiner, kulhydrater, fedt m.v. Det var en viden, som jeg skulle tilegne mig uden for arbejdstiden, så jeg søgte noget andet end f.eks. diætist, som jeg syntes var alt for omfattende.

At Work Skolen var til gengæld lige det, som jeg søgte efter. Det passede med arbejde ved siden af, og det gav den baggrundsviden, som jeg søgte efter. fortæller Michael.

Jordemødre blev Slankekonsulenter
Liselotte Holst og Mette Byskov er begge jordemødre og tilknyttet fødeafdelingen på Esbjerg Sygehus og har netop afsluttet Slankekonsulentuddannelsen. En uddannelse, som de mener er relevant i henhold til Sundhedsstyrelsens anbefalinger om forebyggelse af større vægtøgning hos overvægtige gravide.

Læs mere her: http://www.atwork.dk/skolen/slankekonsulent/esbjerg.html

Fakta:
Uddannelsen Slankekonsulent strækker sig over 50 lektioner, og kan læses som klasseundervisning eller E-learning. Underviserne på uddannelsen er blandt andet ernæringseksperter, fysioterapeuter, læger, psykologer og erfarne konsulenter

Uddannelsen koster kr. 7.795,- og der er p.t. uddannet mere end 900 konsulenter i Danmark.

At Work Skolen har siden 1994 uddannet indenfor det sundhedsfaglige og tilbyder i dag uddannelser til fitnessinstruktør, personlig træner, sundhedscoach, kostvejleder, slankekonsulent, massør, sportsmassør, løbecoach (løbetræner) samt kurser indenfor idrætsskader, erhvervsmassage, sundhedscoaching, børn og overvægt, aktiv ernæring (sportsernæringskonsulent), helbredstjek, wellnessmassage, mad, nydelse og nærvær, samt indre sundhed. www.atwork.dk

Læs mere her

tags: Esbjerg, Danmark, Vejle, uddannelse, E-learning, Nexø, virksomhed, Sundhedsstyrelsen, passiv rygning, slank, overvægtig, Hjerteforening, motivation, arbejdstid, sygeplejerske, miljø, livskvalitet, følgesygdom, arbejdsmiljø, undervisning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar