tirsdag den 7. september 2010

Pensionist.dk laver informationer/artikler i magasinform på nettet

Pensionisterne og deres pårørende tilbydes en ny form for information på nettet.

Magasinform på nettet.
Pensionistens egen internetportal www.pensionist.dk udvider nu sit samlede informationstilbud med nyhedsstof, der ligger tæt på magasinformen.
Hver måned udkommer et nyt tema med hverdagsfortællinger. Det giver mulighed for at gøre stoffet mere vedkommende og informativt.
Emnerne udvælges hverdagsfortællinger, der, ved deres fokus, måske også kan medvirke til at gøre ting lettere i dagligdagen for den enkelte pensionist og deres pårørende.

www.pensionist.dk fokuserer på den gode historie med rigtige mennesker, der oplever verden, som den ser ud i øjenhøjde. Der fokuseres også på informationer, der kan bruges i dagligdagen af folk, der bare gerne vil have en viden om det valgte emne.

Hørelse og høreapparater.
Det første tema - februar temaet - er valgt ud fra en undren over, hvorfor det kan være så svært bestemme sig for at få et høreapparat, hvis man har brug for det.
Rent objektivt er et høreapparat jo bare et hjælpemiddel, der skal bruges til at opnå en højere livskvalitet, så man ikke bliver sat udenfor fællesskabet, fordi man ikke længere kan følge med i den kommunikation, der sker omkring en i hverdagen.

www.pensionist.dk vil gerne yde et bidrag til at det bliver lettere at fortage et valg, der kan lette dagligdagen og synliggøre de ugennemsigtige forhindringer, der kan være f.eks. i forbindelse med at skulle have sin første bevilling til et hjælpemiddel

Februar måneds tema - Hørelse
Jeg er glad for mit høreapparat.
Artiklen sætter fokus på den ganske almindelige pensionist, Svend Kristensen, der er glad for sine høreapparater.
Han fortæller om sine erfaringer både før og efter han har fået sine høreapparater. Om de ting, der forhindrede ham i at tage beslutningen om, at han faktisk havde et problem med sin hørelse og om hvordan hans største problem, i dag er, når han ikke har fået sine høreapparater i ørene.

Høj livskvalitet med nærværd som største indsats.
En beretning om arbejdet som hørekonsulent fortalt med glimt i øjet. Om dagligdagen, hvor arbejdet består i at hjælpe alm. mennesker, der lider af almindelig aldersbetinget hørenedsættelse. Et arbejde, hvor jobtilfredsheden består i, at kunne hjælpe et menneske til at få en bedre dag og til at få en mærkbar højere livskvalitet. Dertil oplysninger om, hvordan man får og/ eller bruger disse hørehjælpemidler i dagligdagen.

Informationerne leveres bl.a. i artikelform for at gøre emnerne mere vedkommende og for på den måde at gøre det lettere at huske, hvilke rettigheder og muligheder man har, når man f.eks. skal bruge et hjælpemiddel som et høreapparat.
Temaet lukkes ved månedens afslutning.
Det betyder, at arkiveres på portalen, så informationerne og historierne kan findes frem og læses igen på et senere tidspunkt.

Ventetid:
Der er op til 62 ugers ventetid på at komme til udredning på et hospital. Udredningen er udgangspunktet for, om man er berettiget til at få et høreapparat.

Tilskud:
Det offentlige tilskud til høreapparater udgør i 2010 6.230 kr. pr høreapparat

Pris på private høreapparater:
Prisen på et høreapparat varierer fra mellem 3.000 15.000 kr.

Forskel i de forskellige kommuner.
Det er op til hver enkelt kommune, hvordan de ønsker at betjene deres borgere i forhold til rådgivning, undervisning og reparation af høreapparater.

Præsentation af idéudvikler og initiativtager til Internet portalen www.pensionist.dk

Pia Brændstrup:
Født 5-2 1961

Uddannelse:
- sygeplejerske i 1988,
Tidligere erfaringsområder inden for sygeplejen:
- operationssygeplejerske
- hjemmesygeplejerske
- gruppeleder m. ansvar for 60 medarbejdere

Nuværende:
- Direktør, chefredaktør for Pensionist.dk ApS,
en ny internetportal for pensionister og pårørende
stiftet 09/09 2009
med støt stigende besøgstal og mange aktiver læsere.
- Direktør, ejer af a-plejen.dk ApS, stiftet august 2006,
en hjemmeplejevirksomhed, med pt. 17 medarbejdere.

Tidligere:
- forfatter til "Basiskosten, spis dig til et sundere helbred og smid et par kilo i farten", udkommet i 2 oplag, første gang 1999
- Initiativtager og indehaver af livsstilsmagasinet Carizma,Et månedsmagasin, for kvinder med kurver. Lukkede efter 5 udgivelser i 2003 pga. manglende annonceindtægter
- projektleder og projektudvikler af kurser for overvægtige mænd og kvinder
- medlem af Rotary, Århus
- gift og har 3 voksne børn

Ansatte i pensionist.dk:
- Tom Brændstrup, sælger til salg af annoncer og abonnementer
- Jacob Guldberg, webmaster
- Jonas Søndergaaard, web
- Pia Brændstrup, chefredaktør
- Forskellige freelance journalister

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar