mandag den 27. september 2010

Overvægtige børn rapporterer om samme livskvalitet som børn med cancer

Kan du forestille dig, hvordan der må opleves, at være overvægtigt barn

2 ud af 3 kommuner melder ud, at de ser en stigning af antallet af overvægtige børn og unge, og kun 2% melder om et fald i antallet af overvægtige.

Fedmekurven er langt fra knækket, og når vi ser sandheden i øjnene, og erkender, at overvægtige børn rapporterer om samme livskvalitet som børn med cancer, ja så er det tid til at tænke ud af boksen siger Camilla Gregersen, der er skoleleder på At Work Skolen, og som ligeledes har arbejdet med overvægtige voksne, børn og unge gennem mange år.

Det er børnene, der betaler prisen, når familien bliver ramt af den usunde livsstil

Æblet falder ikke langt fra stammen, og det gør sig i særdeleshed gældende, når det handler om den usunde livsstil. For eksempel viser undersøgelser i henhold til motions- og ernæringsrådet, at børn af overvægtige forældre drikker mindre vand og mere sodavand end børn af normalvægtige forældre, og ligeledes, at børn af forældre med kort uddannelse har større risiko for at udvikle overvægt samt at have en lav kondition end børn af forældre med lang uddannelse.

Overvægtsproblemet går i bogstaveligste forstand i arv fra forældre til børn, og det er derfor vigtigt at man ser på hele familien, og ikke kun på barnet, hvis man ønsker at komme problemet til livs fortæller Camilla Gregersen, og fortsætter og her kan man faktisk ofte finde en stor motivation hos forældrene, som netop selv kan huske, hvordan det var at vokse op som overvægtig med de fysiske, psykiske og sociale udfordringer, det fører med sig. Jeg har haft mange forældre igennem vægttabsforløb som valgte at gå aktivt ind i en sundere livsstil, fordi de pludselig stod med begyndende overvægt hos deres børn og tog en klar beslutning om at; de skal ikke gå igennem de samme problemer som jeg selv har oplevet, så nu skal der ske noget!

Ressourcepersoner i tusindtal er nødvendige, hvis den negative udvikling skal stoppes

Det offentlige sundhedsvæsen er på ingen måde gearet til at forebygge og behandle, når det kommer til overvægt hos såvel voksne som børn, og man bør derfor tænke i andre baner, og i stedet uddanne tusindvis af ressourcepersoner der kan inspirere, undervise og rådgive såvel familier som børn, og i en mere tiltalende kontekst, end et besøg hos lægen forklarer Camilla Gregersen, og tilføjer det er vigtigt at børnene og deres forældre ikke bliver sygeliggjorte, men derimod mødes i deres hverdag af personer med viden og værktøjer, der kan formidles på en ligeværdig og anstændig måde .

Nødvendigt med en målrettet indsats tæt på de overvægtige familier

At Work Skolen tilbyder en målrettet kostvejlederuddannelse (Slankekonsulent ), som kan specialiseres med en overbygning om børn & overvægt.

Vi ser et stigende antal kursister på uddannelsen som vælger netop at sætte fokus på børn og overvægt, og det er en særdeles positiv udvikling fortæller Camilla Gregersen og tilføjer der er tale om pædagoger, skolelærere, køkkenledere og i det hele taget personer der arbejder med børn og unge i hverdagen og så ligeledes de forældre der bare ønsker, at kunne gøre en indsats for at øge livskvaliteten for de overvægtige børn og deres familier. Og hvis der virkelig skal ske en forandring i livsstilen hos de mange berørte familier, så kræver det at videns- og kompetenceniveauet øget overalt hvor børnene færdes.

Læs om 10 daginstitutions køkkenledere fra Vejle Kommune og deres erfaringer med kostvejlederuddannelsen her: http://www.atwork.dk/skolen/slankekonsulent/vejle.html

Fakta: At Work Skolens kostvejlederuddannelse Slankekonsulent med et speciale om børn og overvægt strækker sig over 75 lektioner, og koster kun kr. 9.700,- uddannelsen kan tages som E-learning på Internettet, hvilket hundredvis af personer over hele landet har benyttet sig af med stor succes.

Læs om Børn og overvægt overbygningen her: http://www.atwork.dk/skolen/slankekonsulent/fedme.html
Samt om basisuddannelsen her: http://www.atwork.dk/skolen/slankekonsulent.html

At Work Skolens kostvejlederuddannelse Slankekonsulent menes i dag at være Danmarks største kostvejlederuddannelse, og på uddannelsen ses 1/3 af deltagerne fra sundhedsfaglige grupper som sygeplejersker, farmakonomer og lægesekretærer, mens 2/3 af deltagerne er personer uden daglig tilknytning til det sundhedsfaglige arbejdsområde.

At Work Skolen har siden 1994 uddannet indenfor det sundhedsfaglige og tilbyder i dag uddannelser til fitnessinstruktør, personlig træner, sundhedscoach, kostvejleder, slankekonsulent, massør, sportsmassør, løbecoach (løbetræner) samt kurser indenfor idrætsskader, erhvervsmassage, sundhedscoaching, børn og overvægt, aktiv ernæring (sportsernæringskonsulent), helbredstjek, wellnessmassage, mad, nydelse og nærvær, samt indre sundhed. www.atwork.dk

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar