torsdag den 16. september 2010

Skriv livshistorien FØR det er for sent

Flere og flere får øjnene op for, hvor vigtigt det er, at få nedfældet sin livshistorie. Også flere får følelsen af hvor vigtigt det er, at få sine forældres og bedsteforældres historie, inden det er for sent.

Mange går med et ønske om, at fortælle sin historie eller få en livshistorie fortalt, men det bliver tit kun ved tanken. Idéen er god nok, men der skal ligge handling bag. Simona Nielsen - kvinden bag forlaget Uniquebook, får flere og flere henvendelser fra kunder om, at de vil have deres forældre og bedsteforældre til at skrive deres livshistorie og der vil ligge en hel del livsbøger under juletræet i år.

"Familiemedlemmer ønsker at vide mere om dit liv, end du kan forestille dig. De vil sætte pris på hvert et ord, du skriver. For dem, er du en forbindelse - en bro - mellem den bemærkelsesværdige fortid og nutiden. Du er historie og historie forsvinder, hvis du ikke giver den videre", fortæller Simona.

Uniquebook startede for 5 år siden med livsbøger til børn - en utraditionel Barnets Bog, hvor man skriver barnets livshistorie, og ikke kun barnets første dit-og-dat. Konceptet indbyder til at give barnet viden, som vil styrke barnet i sin opvækst og slå alverdens fordomme ned. Bogen skal være et testamente fra forældre til barn og barnet skal gennem hele livet, kunne høre mor og fars stemme - også den dag, det står på egne ben. Nu er er Uniquebook gået skridtet videre til de voksne.

"Mange voksne har svært ved at fortælle om følelser, når de skal stå ansigt til ansigt med den nærmeste familie. Måske har du svært ved bare at sige 'Jeg elsker dig' til dine børn. Det er blevet meget nemmere nu gennem denne bog, da selve bogen er en kærlighedserklæring. Du kan ikke undgå at tale til familien i detaljer i denne bog og de vil lære dig at kende - mere end nogensinde", fortæller Simona Nielsen. "Det er også vigtigt, at de fremtidige generationer kender til, hvorfor du er, som du er. De vil aldrig opleve den samme tid, du voksede op i - derfor - fortæl dem, hvor du kommer fra, hvad du har oplevet og hvad din tid, har gjort dig til - kort sagt: Gør det nemmere for dem, at forstå dig."

I Uniquebooks Barnets Bog fortæller kunderne om, hvordan de oplever deres barn igen og igen, når de ser tilbage i bogen. Her er det også vigtigt for forældrene selv, at de kan holde fast i minderne. Men det er også vigtigt, at forældrenes historie går videre til børnene. Det er specielt vigtigt, at børnene kender grundstenen for deres familieværdier og at forstå deres ophav. Den dag vi ikke længere er her, vil de altid have en stemme fra graven med sig gennem livet. Det er uvurderligt.

"Du kan fortælle dit barn, at nogle ting aldrig ændrer sig. At nogle oplevelser er skræmmende, men du kan komme igennem dem. Det giver dem mod og styrke til at komme videre efter et nederlag og at det, de oplever - de valg, de tager - de mennesker, de møder på deres vej, er det, der former dem selv og deres liv. Vores livshistorie er det eneste vi kan tage med os i graven. Vi bør efterlade den hos dem vi elsker, for den har størst værdi," fortsætter Simona Nielsen.

Hos Uniquebook er det muligt, at afprøve bøgerne og konceptet - helt gratis - inden man køber, så der er ingen undskyldning for, ikke at give livshistorierne en chance. "Konceptet er stadig nyt for mange og du skal selv gøre den til en fysisk bog. Derfor har vi lavet kurser i forskellige bøger, hvor du får 3-4 gratis emner af bogen at arbejde i, så du kan se og føle, om bogen er noget for dig," siger Simona.

*Uniquebook er et totalkoncept i livshistorier, hvor du kan få livsbøger til alle børn fra 0-18 år herunder adoptivbørn, tvillinger, teenagere og mistede børn. Sidste skud på stammen er bogen til voksne - Din Livshistorie.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar