torsdag den 2. september 2010

Kærlighedscoach på nettet skal hjælpe par i krise

Sommerferien kan være hård for parforholdet, fordi mange forsøger at løse større samlivsproblemer. Ny kærlighedscoach på nettet skal gøre det nemmere at genfinde kærligheden, før det er for sent.

Parforholdsproblemer holder ikke sommerferie. Tværtimod blusser de ofte op i sommermånederne, hvor parterapeuter landet over får ekstra mange besøg af par, der vil give forholdet en sidste chance. Men desværre er det ofte for sent.

Nu får danskere med revner i kærligheden, imidlertid en kærlighedscoach. Hører man til dem, som ikke orker parterapi hos en psykolog, så er der godt nyt:

CoachYourself, som coachen hedder, ligger nemlig på nettet. Det betyder, at man kan udvikle parforholdet hjemmefra, når det passer ind i kalenderen. Samtidig behøver man ikke møde op hos en terapeut, hvilket mange synes er grænseoverskridende.

40 procent skilles
Ca. 40 procent af alle ægteskaber opløses hvert år. Mange bruger sommeren til at se, om de kan finde hinanden, og her kan kærlighedscoachen hjælpe folk med at tale sammen, lære hinanden bedre at kende og udligne nogle af de forskelle, som er mellem dem. Vi oplever ofte, at mange par ikke er gode til at tale om tingene. Derfor går mange par fra hinanden efter sommerferien, siger adm. direktør Lone Thomsen hos coachingfirmaet ClearVision, som har lang erfaring med almindelig parterapi, og nu som de første har udviklet online parcoaching.

Lone Thomsen siger, at virksomheden har kastet sig over netcoaching, fordi mediet har et enormt potentiale for at vejlede folk.

Nettets fleksibilitet giver nye muligheder
Coaching og andre former for rådgivning via internettet vil vokse i de kommende år. Forbrugerne efterspørger på alle planer mere fleksibilitet i de varer, de køber, og det er præcis det, de får her. CoachYourself er den første netcoach i Danmark, som giver folk en hjælp til selvhjælp, når det passer ind i deres kalender. Det er vigtigt," siger adm. direktør Lone Thomsen hos coachingfirmaet ClearVision.

Coaching på SMS
I modsætning til almindelig parterapi, hvor parret taler sammen med en coach, coaches mand og kone individuelt. Det sikrer, at begge parter giver så ærlige svar som muligt, når de svarer på de ca. 125 spørgsmål om deres parforhold.
Spørgsmålene tester , hvor gode parret er til at tale med hinanden, hvor godt de trives, deres selvværd, og i hvor høj grad de tænker positivt. På baggrund af svarene modtager de to partnere løbende SMS er med anvisninger om, hvad de kan gøre for sig selv, men også for at dække et behov hos partneren.

Frisk pust til parforholdet
Mange parforhold fungerer ikke optimalt, fordi den ene part tumler med en række problemer som f.eks. at være åben og give nærhed. Derfor rejser vi en række spørgsmål, som skal få folk til at reflektere over, hvordan de kan løse deres problemer og samtidig give mere til deres partner. Netcoachingen bliver et supplement til almindelig coaching. Den kan give parforholdet det friske pust, som det har trængt til i lang tid, og som gør, at parret kommer videre, siger Lone Thomsen.

Helt overladt til elektronisk coaching er man alligevel ikke. Alle par superviseres af to professionelt uddannede coaches hos ClearVision, der sikrer, at det er de rigtige spørgsmål, der stilles. Samtidig får alle par mulighed for at tale med en personlig parcoach ved siden af netcoachingen, hvis de har behov for det. ClearVision har i øvrigt også udviklet netcoaching for enkeltpersoner, der gerne vil tænke mere positivt og få et bedre selvværd. Alle it-værktøjer er kryptererede, og det betyder, at dine oplysninger sikres fortrolighed.

Faktaboks: Det kan netcoachingen giver jer
mulighed for en bedre dialog og et bedre forhold
mulighed for at tale om det, I ikke har talt om før
mulighed for at tale sammen, før det er for sent
fleksibilitet i coachingen, som kan gennemføres, når det passer jer

Faktaboks: Sådan gør du
Klik ind på www.coachyourself.dk og læs mere om, hvordan du kan blive coachet i dit parforhold.

Faktaboks: Skilsmisser i Danmark
I år 2007, 2008 og 2009 blev der skilt hhv. 14.066, 14.695 og 14.940
Kilde: Danmarks Statistik

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar