søndag den 28. august 2011

NYT Center for Buddhisme og for buddhistisk meditation - Sydsjælland

Fra indkøb til indsigt

I en tid med store forandringer, økonomiske kriser og større sociale skel, søger flere og flere viden om det spirituelle og tager kurser i bl.a meditation og mindfullnes.
Og mange er nysgerrige mht. Buddhismen ikke mindst pga. H.H. Dalai Lama´s mange besøg i Danmark.

Hvad er buddhisme?

Buddhisme er en religion, som blev grundlagt for 2500 år siden af Siddharta Gautama, også kendt som Shakyamuni Buddha. For mange, især for os i Vesten, er buddhisme dog mere en livsfilosofi eller en livsstil, end det er en decideret religion.

Center for Buddhisme og for buddhistisk meditation - Sydsjælland

Søndag d. 18. september 2011 kl. 12 åbner centret for første gang med undervisning i Buddhisme og meditation, og vores underviser er Lama Tendar Olaf Høyer.

Alle kan deltage uanset baggrund og erfaringer
Der aftaler vi også kommende undervisnings dage/tidspunkter.

Medbring gerne pude til gulvet du kan sidde på.

Eleverne betaler ikke for instruktion og undervisning, fordi de er Dharma'ens fremtid. De må ikke afholdes fra at søge råd og vejledning af økonomiske årsager, hvis de får problemer eller brug for vejledning. Traditionelt er det sponsorer, som finansierer en Lamas virksomhed. Du er derfor velkommen til at yde bidrag, men ikke som betaling for undervisningen.

Det skyldes at Forretnings-principperne er lidt usædvanlige

Lama-virksomheden er også en forretning, men den følger traditionen og ikke de moderne markeds-principper. Mange buddhistiske centre har indført en prispolitik, som svarer til det moderne samfunds almindelige fremgangsmåde for finansiering. Det ser jeg som gammel hippie ingen grund til. Man kan lige så godt vænne sig til den traditionelle måde, fordi den bringer penge væk fra den direkte interaktion og i stedet fokuserer på frembringelse af den gode karma i samspillet.

Det er måske lidt svært at vænne sig til i en kapitalistisk tradition som den danske, hvor man gerne betaler for noget, som man får, men de enkle forretnings-principper burde alligevel lønne sig, når alle har forstået dem og følger dem. Foreløbig er jeg på ingen måde blevet forgyldt, men jeg tror på modellens mange fortrin. Som arving til yogiernes ligegyldighed overfor penge, indretter jeg mig efter forholdene men vil ikke ændre traditionen.

Sponsorer opfordres til at støtte den generelle Lama virksomhed, fordi at give er godt, virksomheden er værdifuld, og gaven giver alle god karma og bibringer de 2 slags gavn (gavn for både sig selv og andre). Ganske vist er der i grunden hverken en giver, en overdragelse, en modtager eller en gave. Det er netop i sådan ånd af Bodhicitta, at gaven giver så meget mere godt. En sponsor kan også godt være klient.

Klienter, som får tjenester udført, bør yde noget til gengæld, men bestemmer i princippet selv hvad, som de vil bidrage med. Man bør yde efter omstændighederne. Som kineserne siger: en skål ris er nok. Også dette princip er der for den gode karmas skyld.

NAMASTE

Søster
Center for Buddhisme og for buddhistisk meditation- Sydsjælland
Adelgade 128
Præstø, Denmark

Læs mere her

tags: Danmark, 2011, økonomi, politi, Dalai Lama, virksomhed, penge, meditation, undervisning, stemmer

Ingen kommentarer:

Send en kommentar