torsdag den 3. marts 2016

Ombudsmanden afviser rekordmange klager


Langt flere borgere end tidligere får aldrig undersøgt deres sag til bunds, når de klager til ombudsmanden. Ifølge ombudsmandens årsberetning er der stadig flere tilfælde, hvor ombudsmanden ikke får undersøgt borgernes klagesager. De seneste fire år er antallet af klager, som ombudsmanden afviser at igangsætte en undersøgelse af, steget med 40 procent, oplyser Politiken.Foreningen Far har gennem 4 år siden 2012 anmodet ombudsmanden om, at undersøge offentlig diskrimination og kvaliteten i dansk familie lovgivning og praksis. Foreningen Far har orienteret ombudsmanden om konkrete sager, statistik og markante mønstre på familie og socialområdet i Danmark. Foreningen Far er ikke engang indkaldt til møde. Man skulle næsten tro, at ombudsmanden hverken læser aviser eller ser TV.

• Det kan være Bo på 8 måneders barsel, som bad om bopæl ved samlivets ophør, men som fik weekendordning med barnet af en sagsbehandler, der selv lå i skilsmisse ved retten.

• Det kan være Søren, der på 9. år endnu ikke har fået en ellers tildelt forældreorlov med sit barn.

• Det kan være den japanske mor og statsborger Kozue, som ved en fejl har fået anbragt sit barn i Danmark uden at der var tolk tilstede eller kontakt til ambassaden. Hvor der er dokumenterede sagsbehandlingsfejl og hvor barnet ingen adgang har til japansk sprog og kultur samtidig med at sagsbehandleren ikke udskiftes.

• Det kan være Brian, som er skolelærer og aldrig kom i betragtning, da hans spædbarn 2 gange blev tvangsfjernet til 3 forskellige plejefamilier hos moren.

• Det kan være Michael, som har fået ophævet sit ligeværdige samvær med datteren, efter mors kæreste er taget af politiet for pædofili og ankestyrelsen efter 17 måneder blot meddeler de desværre ikke kan behandle sagen.

• Det kan være Annemette, der som 16-årig blev muslimsk gift og oplever sine børn med blå mærker, hvor far er gået fra weekendordning til ene forældremyndighed med trusler og falske underskrifter ingen opdager.

• Det kan være Jon, som har kæmpet i Afghanistan for Danmark, som skal betale 16-24 pct. af sin indkomst i optil 8 år i Østrig uden at få lov til at se og være sammen med sin datter.

• Det kan være Claus, som er erhvervsleder der skal skabe vækst, som skal betale 90.000 kr. om måneden i bidrag uden mulighed for at se sine børn og som på trods af ren straffeattest får 3 måneders fængsel for ikke at kunne betale, formentlig på grund af forkerte oplysninger i det offentlige.

• Det kan være den mange fædre, som uafhængigt af hinanden har oplevet falske anklager af de samme advokater og som i årtier har oplevet beskidte tricks i børnesager, som må betale 100.000 til 500.000 kr. for at beskytte deres børn.

• Det kan være de danske børn der er anbragt i kommunerne, som er blevet udsat for fysisk og psykisk vold såvel som seksuelle overgreb.

• … Eller det kan være den far eller mor, som har begået selvmord gennem årene, eller som har dræbt sit barn, fordi de følte sig magtesløse i det offentlige Danmark uden forebyggelse, ligestilling og kvalitetssikring.

• … Eller det barn der begik selvmord, fordi ingen lyttede!

»Vi ser tydelige mønstre på, at borgerne i mange tilfælde behandles i strid med loven. Ombudsmanden er sidste led, hvor man kan klage. Men når man ser på, hvor mange der går forgæves, er det efterhånden blevet et ubrugeligt led for alt for mange«, udtaler Jesper Lohse, Landsformand for Foreningen Far til Politiken. Det vi er vidner til er forældet og diskriminerende familie lovgivning, et offentligt system med alt for mange personer og enheder involveret samt offentlige myndigheder, som hverken opdager, erkender eller retter fejl. Der er derved opstået en negativ social spiral, hvor vi ofte taber børn og borgere. Det har store menneskelige såvel som samfundsøkonomiske konsekvenser.

De fleste borgere har slet ikke mulighed for at klage til ombudsmanden, som kun ser toppen af isbjerget. Processen for at komme til ombudsmanden tager ofte årevis. Processen dertil kan koste fra 100.000 til 500.000 kr. foruden at det bringer ens børn i fare, da skyldsspørgsmålet eksempelvis ikke har betydning i børnesager i henhold til Socialministeriets fortolkning og praksis. Forældre der klager bliver ofte anklaget for at optrappe konfliktniveauet, hvorved de risikere at skade deres børn endnu mere. Når fejl opdages bliver de hverken erkendt eller rettet - og borgerne modtager ingen økonomisk erstatning, hvorfor de fleste borgere slet ikke klager – eller kan klage!

Foreningen Far udtaler til Ritzau "Der er ingen retssikkerhed for børn og borgere m/k på familie og socialområdet i Danmark". Det er for os at se den mest omfattende offentlighedsskandale vi har set i Danmark og en skamplet på velfærdssamfundet. Foreningen Far fastholder sit skøn af, at over 100.000 familie og socialsager er fejlbehandlet i Danmark de seneste 10 år. Foreningen Far står til rådighed for positivt samarbejde og har ingen holdning til mænd og kvinder. Det handler om frit valg, lige muligheder, retssikkerhed, folkesundheden og bæredygtig vækst i et sundt samfund for alle børn og borgere m/k.

Det virker som "Eventyret om Kejserens Nye klæder".
Alle kigger væk!




tags: selvmord, Danmark, Afghanistan, politi, retten, økonomi, Ritzau, fængsel, lovgivning, Politiken, ambassade, Ombudsmanden, statsborger, dræbt, 2012, retssikkerhed, ombudsmand, seksuelle overgreb, skilsmisse, muslim, Østrig, sprog, samfundsøkonomi, skolelære,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar