fredag den 11. marts 2016

Påskeæg på pind


Tre ideer til populære påskeæg. Hjemmerullede chokoladeæg med lækkert marcipanfyld er en hyggelig påsketradition. Børnene vil elske at være med, når der skal blandes og smages til - og 'når påskeægget sidder på en pind, får man ikke chokolade på fingrene eller tøjet', siger mor.
Hindbær, citron og lakridspåskeæg

200 g Odense Marcipan
Skal af 1/4 citron
En halv tsk. lakridspulver
100 g hvid chokolade til overtræk
Frysetørret hindbær og citronskal til pynt.

Ælt marcipan sammen med citronskal og lakridspulver. Del marcipanen i 8 lige store stykker og tril til æg.Overtræk med smeltet, tempereret hvid chokolade og pynt med hindbær og citronskal.

Påskeæg med hyldeblomst

250 g Odense Marcipan
En kvart dl hyldeblomstdrik, koncentreret
Flormelis
Hvid chokolade til overtræk
Farvet glasur og krymmel til pynt

Ælt marcipanen sammen med hyldeblomstsaft og lidt flormelis. Del marcipanen i 15 lige store stykker og tril til små æg. Overtræk med smeltet hvid chokolade, afkøl og pynt med dekorationsglasur og krymmel.

Påskeæg med karamel krokant
120 g sukker
100 g mandler
200 g Odense Marcipan
100 g Mørk Chokolade

Smelt sukker og tilsæt 100 g mandler. Hæld blandingen ud på et stykke bagepapir og lad krokanten afkøle, inden den hakkes i små stykker.
Ælt marcipan sammen med krokant (gem gerne lidt til pynt). Del marcipanen i 8 lige store stykker og tril til æg.
Overtræk med smeltet, tempereret mørk chokolade og drys med krokant.

------

Til redaktionen:
Ønskes opskriften fra Odense Marcipan anvendt i online medier, skal "kilde: www.odense-marcipan.dk" fremgå som link.


Læs mere her

tags: chokolade, Odense,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar