søndag den 13. marts 2016

Dobbeltjubilæum i Aarhus kirker


Både Skt. Lukas Kirke og Langenæskirken i Aarhus kan i år fejre jubilæum og inviterer til jubilæumsfest henholdsvis den 13. og den 20. marts.Historisk set har der været tradition for, at nye kirker blev bygget, når et sogn nåede en størrelse på cirka 10.000 indbyggere. Dette gør dig også gældende for byggeriet af Skt. Lukas Kirke, som blev opført i 1926, da Sct. Pauls sogn begyndte at vokse sig stort. Kirken kan altså i år fejre 90 års fødselsdag. Ganske tæt på Skt. Lukas Kirke ligger årets anden jubilar, nemlig Langenæskirken.

Langenæskirken stod færdig i 1966 og beslutningen om at bygge kirken beroede også på, at Skt. Lukas sogn nu havde nået en størrelse, der berettigede byggeriet af den nye kirke. I øvrigt blev en stor del af kirken betalt af de lokale beboere, som gav en skærv til kirken i en lokal indsamling.

Langenæskirken fejrer sit jubilæum den 13. marts fra kl. 10 med musik- og festgudstjeneste, tale ved domprovst Poul Henning Bartholin, reception og jubilæumsudstillingen "Langenæs gennem tiden". Dagen fejres også med udgivelsen af jubilæumsskriftet "Langenæskirken 50 år".

Skt. Lukas Kirke fejrer jubilæet ugen efter, den 20. marts fra kl. 10 med festgudstjeneste og efterfølgende frokost. Her vil både biskop Henrik Wigh-Poulsen og domprovst Poul Henning Bartholin deltage i festlighederne. Desuden vil den 90-årige Ruth Gundelach deltage som æresgæst. Ruth er Skt. Lukas Kirkens første dåbsbarn og er både konfirmeret og gift i kirken.
Alle er velkomne til begge arrangementer.

For yderligere info og nærmere oplysninger om kirkernes historie og jubilæumsfejringen, kontakt:

Langenæskirken: Louise Fauerholdt – tlf. 86140344. e-mail: langenaeskirken@yahoo.com
Skt. Lukas Kirke: Karen Haugstrup – tlf. 2336 1375 / 8614 6719. e-mail: karen@haugstrupmail.dk


Læs mere her

tags: recept,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar