mandag den 2. juni 2014

Stor sommeroplevelse i vente i slotsparken

Den kongelige Ballet drager igen ud i sommerlandet, og første stop bliver Møgeltønder. Der er gratis billetter til forestillingen fra den 8. maj Sidste gang de var her for at danse, blev det en stor oplevelse for de mange tilskuere i Slotsparken i Møgeltønder. Men på grund af regn desværre en lidt kortere oplevelse end planlagt.

Både Den Kongelige Ballet og Tønder Teater håber, at publikum kan nyde en hel forestilling, når den verdensberømte ballet igen gæster Tønder Kommune. Det sker tirsdag den 10. juni kl. 19. Og ligesom sidste år opføres forestillingen i det fri ved Schackenborg Slot i Møgeltønder, hvor Deres Kongelige Højheder Prins Joachim og Prinsesse Marie velvilligt stiller en del af den smukke slotspark til rådighed.

Forestillingen i Møgeltønder bliver ekstra festlig, fordi den er premiere på Den Kongelige Ballets årlige sommerturne. I år er det niende gang, balletten drager på turne rundt om i det danske sommerland. I alt syv danske byer får besøg af de dygtige dansere. Som nævnt med Møgeltønder som den første.

- En premiere er altid noget særligt. Og når det så oven i købet er Den Kongelige Ballet, der har valgt at holde premiere her hos os, ja så bliver det ikke ret meget større. Vi glæder os meget, og jeg er sikker på, at rigtig mange mennesker igen i år vil finde vej til Møgeltønder for at få del i denne enestående kulturoplevelse med det kongelige slot som en fantastisk kulisse, siger Palle Guldbrandsen, formand for Tønder Teater. Sammen med bl.a. Tønder Kommune står Tønder Teater for en del af det praktiske ved forestillingen i Møgeltønder.

Gratis billetter

Som altid ved Den Kongelige Ballets sommerturneer er det gratis at overvære forestillingen. Men man skal have billet for at komme ind i slotsparken. Gratis billetter kan bestilles hos Tønder Turistbureau på tlf. 74 72 12 20 fra torsdag den 8. maj og frem til tirsdag den 10. juni. Man skal selv hente bestilte billetter på turistbureauet senest kl. 17 den 10. juni.

Der vil ikke være siddepladser i parken. Man sidder i det grønne, men på særligt anviste steder vil der dog være mulighed for at sidde på små havestole og evt. nyde sin medbragte mad.

Drikkevarer (vand, øl, vin, sodavand, kaffe) må ikke medbringes, men kan købes i parken, hvor der også er udlevering af forudbestilte picnickurve til 60 kr. pr. person.

Der vil være adgang til parken fra slottets hovedindgang mod nordøst fra kl. kl. 17.00.

- Sidste år måtte forestillingen desværre afbrydes, fordi det begyndte at regne. Vandet gør gulvet spejlglat, og så er det simpelthen for farligt for danserne at optræde. Vi krydser fingre for tørvejr denne gang, så vi kan få fuld glæde af det fornemme besøg, siger Palle Guldbrandsen.

Programmet

Årets sommerforestilling byder på uddrag fra Etudes, Sylfiden, Kameliadamen, Minus 7, FØLING.FØLING.VENT.SLUT, Come Fly Away og Et folkesagn og den smukke Grand Pas Classique.

Udover Møgeltønder besøger balletten i år også Billund den 11. juni, Nationalpark Thy den 12. juni, Silkeborg den 13. juni, Munkebo den 14. juni, Gentofte den 15. juni og Roskilde den 18. juni.

Den Kongelige Ballets samarbejdspartnere ved Møgeltønder-forestillingen: Tønder Teater, Tønder Kommune, Landdistriktsudvalget, Sydbank Fonden, Kulturelt Forum og Deres Kongelige Højheder Prins Joachim og Prinsesse Marie.

Læs mere her

tags: billetter, Billund, Sydbank, Roskilde, Silkeborg, Schackenborg Slot, Tønder, Schackenborg, kaffe,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar