torsdag den 26. juni 2014

Hunde med kornallergi er en udfordring for hundeejere

Vi elsker vores hunde og vil naturligvis gerne have, at de lever så længe som muligt. Det kræver den rette kost og motion. Desværre bliver man oftere kontaktet af hundeejere, hvis hunde har udviklet korn og glutenallergi. Vores hunde er en vigtig del af vores liv. Det er et familiemedlem, og vi vil gerne have, at vore hunde er sunde og raske. Mange hunde udvikler desværre allergi. Særligt korn og gluten allergi kan være et problem, da meget hundefoder indeholder ris og/eller forskellige kornprodukter. Det er et billigt fyld, der giver begrænset næring, men desværre kan være skadeligt for hunde med korn og glutenallergi. De færreste er dog klar over, at det er, når de fodrer hunde med hundemad, som indeholder korn, at allergien fremkaldes. Det er derfor ikke kun relevant at være opmærksom, hvis ens hund har fået allergien, men også før den har udviklet det. På trods af at der er kommet mere opmærksomhed på vores hundes kost, er korn og glutenallergi hos hunde stadig et problem.

Det har man bemærket hos Faunakram, hvor der kommer større og større efterspørgsel på deres kornfrie hundefoder. Det er fordi, der i mange hundes kost forekommer meget korn. Kan de kornallergi. Når hunden først har udviklet allergien, er den permanent, og det kan være vanskeligt at finde det rette foder. Det er derfor vigtigt at tænke på kornfrit hundefoder som noget forebyggende.

"Det er ikke kun vigtigt for hunde, der har udviklet kornallergi, men også for andre hunde, så man forebygger, at de får det." Siger Morten Kaas Jespersen, ejer af www.Faunakram.dk

Hvis du har en hund med kornallergi eller gerne vil forebygge, at din hund får det, har Morten Kaas Jespersen en række ting, man skal være opmærksom på. For det første er det vigtigt at holde øje med om hundefoderet indeholder ris. Nogle tilføjer ris i stedet for korn som hvede. Ris er også en kornsort og kornfrit hundefoder skal derfor ikke indeholde ris. Hunde trives godt, hvis de får lam. Med den rette kombination af proteiner og fibre. Lam er en meget fin proteinkilde, fordi det er mere proteinrigt end feks. kylling. For at give hunden en varieret kost, er det rigtig godt med gode grønsager, der hjælper på fordøjelsen. Faunakram har også tilsat natrium polyforsfat, der forebygger tandsten. Det er, hvad Faunakram har prioriteret i deres kornfrie hundefoder, og det har givet den bedste respons hos hundene.

Morten Kaas Jespersen udtaler, at de har stor fokus på gode råvarer i deres kornfrie hundefoder.


Læs mere her

tags: råvarer, allergi,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar