tirsdag den 24. juni 2014

Grækenland og Tyrkiet er førstevalg

Ca.325.000 danskere på charterferie i skolernes sommerferie: Der pakkes kufferter rundt om i de danske hjem, for skolesommerferien står for døren, og i løbet af de længe ventede seks ferieuger drager omkring 325.000 danskere på en charterferie i enten 1, 2 eller 3 uger.
Flest rejser mod tyrkiske og græske feriemål, og det er specielt Alanya og Kreta, der trækker statistikken op.
Spanien ligger på en tredjeplads med Mallorca og Gran Canaria som de store feriemål.

- Helt generelt kan man nok sige, at Tyrkiet trækker flest, der ønsker en all-inclusive ferie, hvor man får meget for pengene, mens Grækenland og Spanien i højere grad har både det lille familiedrevne pensionat og de store skræddersyede koncepthoteller. Fælles er en udpræget tendens til, at hotellet spiller en helt afgørende rolle for valg af feriedestination – og i langt højere grad end tidligere, fortæller Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour, der er Danmarks største rejsearrangør.

Antallet af danskere, der vælger at spendere en del af sommerferien på en charterferie i udlandet denne sommer, er på niveau med sidste sommer, hvor rekorden i antal danskere på charter – igen – blev slået.
Estimeret rejser ca. 86.000 danskere til græske feriemål i skoleferien, ca. 85.000 til de tyrkiske feriemål og ca. 74.000 til Spanien.

- Denne sommer har flere danskere dog trukket beslutningen til sidste øjeblik, nok på grund af en meget fin og solrig dansk forsommer, som har fået en del til lige at vente lidt med at træffe afgørelse om, hvorvidt ferien skulle tilbringes under hjemlige himmelstrøg eller i syden. Det kræver is i maven, også for os som rejsearrangører, men de seneste dages regn og rusk giver et dejligt boost til salget, erkender Stig Elling.

Top 10 over mest populære feriedestinationer for danskerne sommer 2014 (Star Tours salgstal):
1: Kreta, 2: Alanya, 3: Mallorca, 4: Rhodos, 5: Dalaman, 6: Bulgarien, 7: Gran Canaria, 8: Cypern, 9: Sardinien, 10: Menorca .

Læs mere her

tags: Danmark, direktør, Spanien, Grækenland, udland, græske, penge, Bulgarien, sommerferie, 2014,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar