lørdag den 7. juni 2014

Den nye generation er parat til Dirch Passer – Passer det

Mette Mahler, som er bibliotekar på Frederiksberg Hovedbibliotek, har skrevet denne søde historie til os: "Forleden kom min søn på 6 år og jeg forbi en plakat. Han spurgte, hvad der stod på plakaten, for der var et sjovt billede af en mand i en hoppegynge. Jeg læste højt, at der er Dirch Passer Festival i Lindevangsparken søndag den 11. maj. Hvortil han logisk nok spurgte: "Hvem er Dirch Passer " Så slog det mig, at der er et helt nyt kvarter på Frederiksberg, som bliver kaldt revykvarteret med Jesper Kleins Plads, Preben Kaas Vænge, Osvald Helmuths Vej og Dirch Passers Allé. For mig er det kendte skuespillere, fra da jeg var barn. Men hvor mange af den yngste generation kender dem overhovedet "

Og nu er der mulighed for at lære Dirch Passer bedre at kende. Søndag den 11. maj i Lindevangsparken vil der være Dirch Passer Festival i Lindevangsparken kl. 15.30 - 20.30. Kom og vær med. Der vil være masser af skæg og sjov med optræden, konkurrencer for både børn og voksne.

Det er lykkedes idémanden Henrik Hansen at få festivalen planlagt på bare tre måneder på et meget begrænset budget, og det er kommer til at løbe rundt. Det har været muligt på grund af frivillig arbejdskraft som har hjulpet. Og der er plads til mange flere. Der er brug for skuespillere, professionelle såvel som amatører der tør tage udfordringen op og komme med deres egene version af en Dirch Passer-sketch efter eget valg. Tør du Kom og gi' et nummer eller sig et par ord, som kunne være Dirch Passers. I bedste tilfælde kan du komme hjem med en af de flotte præmier. Vi skal det bare ha' det sjovt.

Rådmand Morten Jung som er formand for Frederiksberg Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg til byde velkommen og Sebastian Dorset vil være konferencier under dagens program. Birgit Sandberg, som har lavet en buste at Dirch Passer, kommer muligvis forbi og viser resultatet til de besøgende. Formålet med projektet er nemlig at få rejst en mandshøj statue af Dirch Passer i 2016, hvor Dirch Passer ville være fyldt 90 år. Der vil senere blive udskrevet en skulptur-konkurrence, og vinderprojektet skal være en folkegave for at hylde og ære Dirch Passer.

Penge til skulpturen skal samles ind ved flere forskellige arrangementer og projekter. Bl.a. arbejdes der på at finde samarbejdspartnere til gennemførsel af motionsløb rundt i landet samt gennemførsel af en fodboldcup. Det er tanken at der til begge begivenheder vil være kendte skuespillere og tidligere fodboldstjerner som deltagere. Hvis der kan opstå en tradition med en Dirch Passer fodboldcup, vil det være helt perfekt.

Og hvad med at lave en animationsfilm over en af Dirch Passers mange udødelige film i samme stil som den der blev lavet med Olesen Banden for et par år siden Animationsfilm er en oplagt mulighed for at få nye generationer til at få øjnene op for den humor og det humør Dirch Passer står for. Ideen skal afprøves sammen med flere andre spændende forslag der arbejdes med.

Idémanden Henrik Hansen vil være til stede under festivalen iført Dirch Passers originale klovnekostume fra Tivolirevyen i 1980 som han har fået lov til at låne til lejligheden – og alle er meget velkomne til at hilse på "Dirch Passer" personligt.

Læs mere her

tags: Tivoli, Frederiksberg, skuespiller, fodbold, 2016, arbejdskraft, konkurrence, Sebastian Dorset,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar