onsdag den 17. december 2014

Musikalsk hjertevarme på Skovgården

Dansktoplegenden Klaus Strand-Holm fra Klaus & Servants fik sammen med sin Karin varmet godt og grundigt op under de voksne udviklingshæmmede, da de besøgte Skovgården i Odense med deres musikquiz "Tip et Hit" De voksne udviklingshæmmede på den beskyttede arbejdsplads Skovgården i Odense var ikke i tvivl, da udbyttet fra årets Høstfest tidligere på året skulle udmøntes. De valgte Klaus Strand-Holm fra det hæderkronede band "Klaus & Servants", der sammen med sin hustru Karin og deres forrygende musikquiz "Tip et hit" bød op til sang og dans ved årets julearrangement.

Trods striber af hits er den populære orkesterleder og entertainer stadig helt nede på jorden, hvad de omkring 150 brugere af huset i den grad kom til at opleve en helt almindelig decemberaften, hvor lyset og varmen bredte sig inden for, mens mørket faldt på uden for. I det store fællesrum blev der danset, quizzet og sunget til de populære melodier.

Skovgården er et af fire værksteder under Odense Værkstederne, hvorfra man også har kontakt til de mange boinstitutioner, hvor brugere bor. Og det kan meget vel være, at ægteparret Strand-Holm snart kommer til Odense for at underholde igen.
- Jeg vil i hvert fald gøre hvad jeg kan for at anbefale dem i mit netværk, fastslog lederen af Skovgården Thomas Hinsby efter arrangementet.

Nærværende og vedkommende underholdning
- Det var det helt rigtige valg at få Klaus og Karin til Odense. Da forskellige idéer blev drøftet i pårørenderådet og brugerrådet kunne jeg ikke rigtig bidrage, for personligt havde jeg ikke det store forhold til Klaus & Servants. Brugerne var dog ikke i tvivl, de ville have Klaus og Karin til at underholde ved deres julefrokost, og den måde de formidlede musikken gennem Tip et Hit-konceptet var helt ind til benet underholdning i øjenhøjde. Det var nærværende, enestående godt og meget vedkommende, siger Thomas Hinsby som en konklusion på eftermiddagens arrangement, der sluttede med ris a la mande.

Fra Hit med Sangen til Tip et Hit
"Tip et Hit" er et populært underholdningskoncept, som ægteparret Strand-Holm turnerer med over hele landet. Især i forsamlingshuse, på plejehjem og i bofællesskaber for både ældre og yngre er musikquizzen populær. Sangene fra flere årtier kender de fleste, og både numrene og sværhedsgraden af spørgsmålene tilpasses publikum ved det enkelte arrangement.

Selve konceptet med "Tip et Hit" fandt Klaus og Karin Strand-Holm på, da Klaus engang havde været med i TV-udsendelsen "Hit med Sangen".
- Det var sjovt og underholdende, især for os i panelet, men jeg fornemmede, at publikum ikke havde det så sjovt, som vi havde. Så Karin og jeg har gået og arbejdet lidt med et koncept, hvor også publikum er med til at gætte og hvor alle kan være med uden at være eksperter, fortæller Klaus Strand-Holm, der også er en benyttet foredragsholder og entertainer både med og uden de andre tjenere i Klaus & Servants.


Læs mere her

tags: Odense, december, jorden, plejehjem,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar