tirsdag den 9. december 2014

Krigen om børnene på DR2

Næsten halvdelen af alle ægteskaber ender i skilsmisse, og hvert tredje barn oplever, at deres forældre går hver til sit. Samtidig er antallet af skilsmisser med højt konfliktniveau stigende i både antal og alvor. I en række programmer sætter DR de næste fire uger fokus på skilsmisser og konflikten mellem mor og far. Vi spørger om systemet er med til at belønne dårlig adfærd – og opfordrer forældre til at tage stilling til, hvordan de selv ville opføre sig, hvis de skal skilles.

I det første program under temaet 'Krigen om børnene' sender DR2 'Kampen om Johannes' mandag den 1. december klokken 22.00. Brian og hans eks-kone går fra hinanden, da sønnen Johannes er spæd. Skilsmissen er konfliktfyldt, og sagen ender i Statsforvaltningen, som tildeler moderen den fulde forældremyndighed. Men moderen har store problemer med at klare at tage sig af Johannes, og det resulterer senere i, at sønnen bliver tvangsfjernet fra moderen og anbringes i en plejefamilie. Derefter starter Brians kamp for at få sønnen hjem.

Et forældresamarbejde der er løbet helt af sporet
Efter skilsmissen bliver parret hurtigt så uenige om, hvordan de skal dele Johannes mellem sig, at de går til Statsforvaltningen – den myndighed som skal hjælpe med at skabe klarhed over situationen. Enten ved at hjælpe forældrene med at blive enige om at lave en aftale, eller i det tilfælde, hvor forældrene ikke kan enes – at træffe en beslutning for forældrene. Når forældre går fra hinanden, skal det besluttes, hvem der er bopælsforældre og hvem der er samværsforældre. Barnet bor i udgangspunktet mest hos bopælsforælderen. Hvor meget den anden forælder har tid med sit barn, bestemmes af aftalen om samvær.

Johannes bor hos moderen, men Brian er bekymret for, hvor godt Johannes trives der. Blandt andet ser Brian et mønster i, at Johannes er meget sulten, hver gang han er hos Brian. Bekymringerne bliver senere delt af andre, og de bekymringer er med til at føre til tvangsfjernelse af Johannes. Tvangsfjernelsen sker uden, at Brian kommer i spil som den, sønnen skal bo hos.

Det første møde i Statsforvaltningen bliver skæbnesvangert for det forløb, Brian og hans ex-kone skal igennem, og en lang kamp om barnet går i gang. Seerne er med, når Brian må søge tilflugt med Johannes på Statsforvaltningen, til Johannes to gange tvangsfjernes fra moderen og hele vejen til den dag, det bliver afgjort, om Brians eks-kone fortsat skal have den fulde forældremyndighed over Johannes, eller om Brian får mulighed for at få sønnen hjem

"Flere og flere skilsmisser ender i højkonflikt. Er det systemet, der har ansvaret, eller er det os selv som forældre, der ikke er gode nok til at håndtere konflikterne DR2 sætter fokus på kampen om børnene i skilsmissesager med fire meget stærke programmer. Det er vores håb, at serien vil være en øjenåbner i forhold til de store konsekvenser for børnene, som kampen mellem forældre kan føre med sig, og får os til at reflektere over, hvordan vi selv vil opføre os i en skilsmisse," siger redaktør på DR2 Sofia Fromberg.

De næste programmer under temaet 'Krigen om børnene' på DR2 sendes som følger
· Tragedien om Rasmus - Mandag den 8. december klokken 22.00
· De beskidte tricks - Mandag den 15. december klokken 22.00
· Forældrepagten (arbejdstitel) – Mandag den 22. december klokken 22.00

Læs mere her

tags: december, ægteskab, skilsmisse,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar