torsdag den 4. december 2014

Grevinde Alexandra, Vigga Bro og Carsten Islington er nogle af navnene i Årets fortællejulekalender 2014

En stor håndfuld danske fortællere fra hele landet er gået sammen om at lave en fortællejulekalender til voksne. Fortællejulekalenderen har de foræret til Dansk Blindesamfund, men resten af Danmark kan også lytte med på de 24 julehistorier. Hver morgen udsendes en ny julefortælling på ca. ti minutter. Man kan lytte med via hjemmesiden 24julehistorier.dk eller via Facebooksiden af samme navn.

"Man bliver aldrig for gammel til at nyde en god historie. Og julen er smækfyldt med historier. Og når vi lytter til andres historier, mærker vi også vores egne", siger initiativtager Trine Thorendal.

"Det gav god mening at forære kalenderen til Dansk Blindesamfund, da blinde og svagtseende ikke har helt samme palet julehistorier, vi andre bliver bombarderet med i tv", siger Trine Thorendal.

"Svagtseende eller ej, så er der bare noget hyggeligt over at stå op i december og nyde sin morgenkaffe, mens man lytter til en af de meget forskellige julehistorier", slutter Trine Thorendal.

Selvom initiativtager Trine Thorendal ikke lige havde regnet med et ja, så kontaktede hun Protektor for Dansk Blindesamfund Grevinde Alexandra af Frederiksborg, for at invitere hende til at deltage i projektet. Og Grevinden sagde ja tak.

Grevinde Alexandra har været i studiet med Trine Thorendal, og i hendes "låge" den 4. december fortæller Grevinden barndomsminder fra julen i Hong Kong , hvor varmen var en udfordring for de stakkels nåle på juletræerne, og hvor julemanden ikke kom gennem skorstenen, for sådan nogle har man ikke i Hong Kong.

"Julen er børnenes tid. Det kribler og krabler af forventning i kroppen. Det gjorde det på mig da jeg var barn, og jeg kan se det i mine børns øjne. Hver dag tælles der ned. Julen er en smuk højtid, hvor vi kan mindes dem, der ikke længere er blandt os og glæde os over det vi har" fortæller Grevinde Alexandra af Frederiksborg.

De øvrige julehistorier i kalenderen spænder vidt og bredt i temaer. Nogle er eventyrlige, andre barske, der er jul i patchwork familier og der er kiksede julegaver fra den første rigtige kæreste. Der er historier til smil, og der er historier til eftertanke.

Det er ganske gratis at lytte til historierne, men der er mulighed for at donere penge til Dansk Blindesamfund, hvis man er blevet begejstret for initiativet.




tags: Danmark, Facebook, december, julegave, penge, Frederiksborg, kaffe,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar