onsdag den 7. september 2016

Børn får lettere adgang til bibliotekernes e-bøger og lydbøger


Nu bliver det lettere for børn og unge at finde god fritidslæsning. 1. september lancerer eReolen et målrettet initiativ, der gør det nemmere for de 7-14 årige selv at finde og vælge de bøger, de gerne vil læse. Den nye side hedder eReolen Go og indeholder alle børnematerialer fra eReolen.Det kan være svært for børn og unge at finde bøger, som interesserer dem, og som de har lyst til at læse i fritiden. Helt centralt er det for børnene, at de selv får lov at vælge, hvad de vil læse i fritiden. eReolen Go indeholder alle børnematerialer fra eReolen, og formålet med at præsentere materialerne på en selvstændig side er, at understøtte og motivere børnene til læsning i fritiden. eReolen Go vil inspirere målgruppen med masser af spændende boglister, nyheder og videoer om e-bøger og lydbøger, så de får tilbudt de bøger, de gerne vil læse.

Fritidslæsning har stor betydning for udviklingen af børns læsefærdigheder. Ifølge PISA-undersøgelsen fra 2009 kan fritidslæsning på en halv time hver dag rykke børn et helt skoleår i læsefærdigheder. Børn og unge er den centrale målgruppe i eReolens strategiske indsats for 2016, og lanceringen af eReolen Go underbygger denne indsats.

Tønder Kommunes Biblioteker har indgået aftale med Publizon om adgang til eReolens børnesite i perioden 01.09.2016– 31.12.2016 og alle Tønder Kommunes folkeskoleelever får adgang i testperioden. Efter 31. december vil vi evaluere brugen og vurdere, om vi kan fortsætte ordningen som et folkebibliotekstilbud for alle skolerne, eller om vi bliver nødt til at tilpasse den i samarbejde med skolerne.

Leder af Tønder Kommunes Biblioteker Lotte Leth-Sørensen fotæller om Ereolens satsning på unge læsere:
"Vi gør allerede en stor indsats for at få flere børn til at læse mere i fritiden. Vi har et tæt samarbejde med kommunens folkeskoler på flere forskellige områder. Fritidslæsningen er en afgørende forudsætning for, at børn bliver gode læsere, og med eReolen Go får børnene inspiration og nem adgang til gode bøger. Vi er gået med i denne testperiode fordi, vi tror på, at eReolens initiativ vil styrke vores samarbejde folkeskolerne om, at få børn til at læse mere."

Ereolen Go er støttet af midler fra Slots- og Kulturstyrelsen og styres af Aarhus Bibliotekerne.

Fakta:
eReolen er bibliotekernes e-bøger og netlydbøger, som kan benyttes af alle, der har et lånernummer til biblioteket. Se mere på www.eReolen.dkeReolen Go er en underside til eReolen og indeholder børnematerialerne fra eReolen.

På eReolen Go er det muligt for kommunens skolebørn at logge ind med UNI-Login. Alle børn kan logge ind på eReolen Go med bibliotekslånernummer.

Læs mere her

tags: 2009, december, selvstændig, 2016, biblioteker, Tønder, skolebørn, folkeskole, strategi, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar