fredag den 6. februar 2015

Få styr på reglerne for snerydning og undgå en erstatningssag

En hvid dyne har bredt sig over det meste af landet, men med sneen følger også en øget risiko for glatte fortove og faldskader, og det kan blive dyrt, hvis man ikke sørger for at rydde sine fortove. 3 huskeregler vedrørende snerydning

Hvis du vil undgå at få en erstatningssag på halsen, er det vigtigt at kende reglerne for snerydning;

• Hvis du bor i et hus, der grænser ud til en offentlig vej, har du pligt til at rydde sne på fortov og sti. Derudover skal du sørge for, at indgange, trapper samt adgang til affaldsstativ og postkasse er ryddet
• Du skal rydde sne hurtigst muligt efter snefald, og du skal strø salt, grus eller lignende, så snart det er glat
• Du skal som udgangspunkt sørge for snerydning fra klokken 7 om morgenen til klokken 22 om aftenen, men hvis du ved, at der er nogen, der færdes på stedet udenfor dette tidsrum, har du også pligt til at rydde sne der

Hvis sneen vælter ned uden pause, kan det være nærmest umuligt at fjerne sneen, inden den ligger der igen, men i sådanne tilfælde bliver du heldigvis ikke erstatningsansvarlig for eventuelle skader, der er forårsaget af glatte fortove. Det samme gælder i øvrigt, hvis der sker et uheld på trods af, at du har ryddet sne.

- Som grundejer bliver man vurderet efter dét, der i juridisk sammenhæng kaldes culpanorm. Det betyder, at såfremt man har overholdt sine pligter og almindelige normer i den konkrete situation, så bliver man ikke erstatningsansvarlig for de skader, der sker, forklarer advokat Berit Møller Lenschow fra Erstatningsgruppen, der er en del af ADVODAN.

Hvis du selv falder på et glat fortov

Hvis uheldet er ude, og du selv kommer til skade på et glat fortov, skal du sørge for at tage til lægen eller forbi skadestuen, så skaden kan blive dokumenteret. Det vil nemlig være af betydning i en eventuel erstatningssag.

- Det vil også være til hjælp i en sag, hvis du har kontaktinformation på vidner, der har set dig falde eller hvis du har taget billeder af stedet, hvor skaden skete, lyder rådet fra advokat Berit Møller Lenschow.

Afslutningsvist opfordrer hun alle til at være forsigtige, når det er glat udenfor og i øvrigt sørge for fornuftigt fodtøj.

- Som fodgænger har du pligt til at passe på og ikke bevæge dig rundt på glatis med for eksempel stiletter. Skulle uheldet være ude i en sådan situation, vil det kunne betyde en nedsættelse af din erstatning, runder hun af.


Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar