torsdag den 19. februar 2015

Er far bedst Statsminister, fordi han altid har været det

Foreningen Far har svaret på et debat indlæg i information omkring lige muligheder for barnet uden skelen til køn eller forældede juridiske kasser. Kære S,

Dit indlæg bygger venligst på fordomme og misforståelser omkring ligestilling i familierne og for den sags skyld Foreningen Fars sociale og politiske arbejde for far, mor og børn. Ligestilling handler ikke om 50-50, men om det bedste for barnet, baseret på lige muligheder uden skelen til køn eller juridiske kasser.

Det der sker i dag på familie området er at børn og forældre kommes ned i juridiske kasser i en familie lovgivning, som i fundamentet er 100 år gammel og som passede til en anden tid. Dagens 37 familie former og ligeværdige forældre passer simpelthen ikke ned i de gamle kasser selvom nogen gør. Det skaber hver dag familie, børne- og socialsager i Danmark. Til tider livsvigtige situationer for børn og forældre m/k.

Eksempelvis får begge forældre ikke informering om deres barn per automatik fra det offentlige, børneloven siger ikke at barnets forældre er den biologiske far og mor som udgangspunkt, men biologisk mor, ægtemanden/registreret partner eller medmor (ikke engang medfar er husket i ministerierne). De fædre der gerne vil have barsel får det ofte ikke pga. familieøkonomien, arbejdsgiveren eller mor, eller de bliver skilt. Og børn der objektivt skal have bopæl hos far får det ofte ikke, men deleordning eller de ryger ud af barnets liv. Selvom de både er ligeværdig, har god tilknytning og til tider bedst tilknytning til barnet i dag.

Forholdene på familie området svarer til, at vi ikke ville tillade kvinder at blive statsministre eller at kvinder fik lov til at læse på universitetet, men ikke gå til eksamen. Derfor alvoren og det politiske behov for en modernisering baseret på et kinder æg af forebyggelse, ligestilling og kvalitetssikring på samme tid, så vi sikre det bedste for barnet og hele familien.

Debatten handler netop ikke om 50-50, men om at de rollemodeller og fantastiske fædre som gerne vil deltage og som er ligeværdige eller til tider i dag har bedst tilknytning til barnet ofte bliver forskelsbehandlet - eller rettere barnet bliver forskelsbehandlet. Det er i direkte modstrid med samfundsudviklingen og fundamentale menneskerettigheder i FN børnekonventionen artikel 2 og den europæiske menneskerettighedskonvention artikel 14, som har til formål at beskytte alle danske børn. Foreningen Far gør opmærksom på dette forhold og den markante blinde vinkel, hvor alle tuder ørerne fuldt med det bedste for barnet, som i virkeligheden jo er en blankocheck for forældre til at gøre hvad de vil eller til dårlig offentlig administration og lovgivning. Pas på der :-)

De fædre som netop gerne vil og kan deltage får ofte ikke bopæl for børnene, fordi det netop er her der hurtigt opstår små historier om at far er ikke god nok, har ikke været der eller sågar falske beskyldninger for både vold og det som er værre uden at det er rigtigt. Det kan også ske for mødre bestemt, men det sker efter meget klare og markante mønstre for fædrene og det sker fuldt bevidst.

Forældre og advokater som står til at miste en bopæl ved, at de teknikker virker netop på grund af holdninger som det du giver udtryk for i dit indlæg og vi står her formentlig i dag med den største og mest oversete gruppe af sociale børnesager. Sager hvor vi allerede fra starten kan sige at børnene indenfor 2 år havner som offentlige socialsager, fordi folk går rundt i blinde.

Når færre børn i dag har bopæl hos fædre end i 1980 (13%) skal vi være meget opmærksomme, for det som ligger bag tallene er ikke kun fædre der ikke ønsker eller vil deltage. Det er årsagen til at tallet netop ikke er 50-50, men måske 80-20, og formentlig aldrig skal være 50-50 eller bliver det. Det er familierne frie valg som de virkelige eksperter for børnene.

Grunden til at vi skal være opmærksomme er at bopælstallet i dag formentlig bør ligge et sted mellem 20-30 procent og de børn der ikke får bopæl hos far, hvor de klart burde have det, havner ofte som sociale børnesager.

Der er derudover en større gruppe af fædre som stiltiende må accepterer, at de er 2. rangs forældre selvom de ikke ønsker det, fordi de ingenting kan gøre. Lovgivningen siger i dag at skyldsspørgsmålet ikke er afgørende i familie sager og det ved forældre og advokater godt kønsspecifikt. En bopælsforælder (87% mødre, 13% fædre) kan derfor stort set tillade sig alt, mens en samværsforælder intet kan stille op. Det er ikke muligt at mægle, hvis en forælder kan tillade sig alt og den anden ingenting.

Så lad os passe på fordomme og manglende forståelse om de helt konkrete praktiske og tekniske forhold, som er årsag til behovet for en modernisering - for at beskytte alle danske børn og borgere. Der er her tale om overtrædelse af de mest fundamentale menneskerettigheder i vores samfund, som skal beskytte børn og borgere. Det sker hver eneste dag og har livsvigtig betydning for nogle børn.

I sager med anbringelser kan man i dag opleve små børn blive tvangsfjernet fra en mor 2 gange til 3 forskellige plejefamilier uden en far, som er skolelærer, kommer i betragtning pga. fordomme, forældet lovgivning og forskelsbehandling.

Fantastiske forældre der klarer alting positivt skal i alle familie former have et reelt frit valg, da de ved bedst hvad der er godt for deres børn og familie. Forældre der har brug for det skal have mægling der virker, så vi kan skabe en så lille gruppe af konfliktsager som muligt i Danmark. Vi skal i denne gruppe træffe rigtige afgørelser for barnet på så kort tid som muligt. Det sker ikke i dag, hvor børnene skøjter rundt i et offentligt system mellem 10 offentlige enheder med vidt forskellig lovgivning og 50 forskellige personer som taber børnene undervejs. Vi ved ledelsesmæssigt at skift af hænder skaber sagsbehandlingstid, tab af viden og fejl for børnene.

Foreningen Far hjælper forældre af begge køn ligeværdigt og har fokus på hele familien, fordi det er bedst for barnet.

Foreningen Far finder at kvinder der ønsker det skal kunne blive statsminister og ledere i Danmark. Kvinder der vil læse på universitetet / læse ph.d skal have muligheden og lov til at gå til eksamen. På samme vis skal fædre der er fantastiske forældre og gerne vil deltage have lige muligheder. Det har de ikke i dag pga. forældet lovgivning, grov og systematisk forskelsbehandling samt brud på fundamentale menneskerettigheder for børn og borgere.

Man skal ofte opleve det, og opleve det igen og igen og igen, for overhoved at tro at det kan ske i Danmark. Men det kan det .... og det skader danske børn.

Med venlig hilsen
TAK!

Jesper Lohse, Landsformand
Foreningen Far



tags: Danmark, euro, statsminister, FN, politi, økonomi, lovgivning, arbejdsgiver, skolelære,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar