fredag den 13. februar 2015

ÅBENT BREV: Foreningen Far rejser kritik af SFI for kønsspecifik familie forskning

Foreningen Far har modtaget svar fra SFI på henvendelse om hvordan SFI overholder god videnskabelig praksis. Foreningen Far takker for svaret og må på vegne af børn og forældre i Danmark, konkluderer at SFI familie forskningen er kønsspecifik og at det ikke klart oplyses af SFI selv i pressemeddelelser, undersøgelsernes forord eller ved interview i pressen med SFI forskere. Det er naturligvis SFI som er ansvarlig for sammensætningen af forskere, følgegrupper og undersøgelsernes besvarelser og resultater. En så markant forskel som tilfældet er kan ikke forklares som det sker i SFI svaret.

Foreningen Far anerkender at SFI finder det er "vanskeligt at lave forskningsmæssigt forsvarlige analyser" uden rekruttering af fædre og finder bestemt at dansk familie forskning, ikke mindst når den anvendes i forbindelse med politiske lovændringer og ved interview om politiske lovforslag i pressen af SFI forskere, skal baseres på hele familien. God familie forskning handler om far, mor og børn. Vi har alle positiv interesse i god og repræsentativ familie forskning.

SFI oplyser de har gjort "store anstrengelser for at rekruttere fædre", hvilket vi venligst ikke har mulighed for at anerkende. SFI har eksempelvis ikke kontaktet Foreningen Far på trods af tilbud om at skaffe fædre eller for så vidt i forhold til vurdering af pris uddelinger.

Foreningen Far spørger hvornår SFI selv har gjort politikerne, pressen og befolkningen klart opmærksom på de kønsspecifikke forskningsresultater, som er sagens kerne, og rejser kritik af SFI samt SFI forskeres deltagelse i Interview om politiske lovændringer til glæde for hele familien.

Læs mere her

tags: Danmark, interview, politi, SF, videnskab, pressemeddelelse, forskningsresultat, kaffe,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar