fredag den 31. januar 2014

Gammel Estrup – Herregårdsmuseet åbner

med en række vinteraktiviteter

Museet åbner 1. februar, og sæsonen 2014 byder både på nye udstillinger og et væld af aktiviteter. Året begynder med en række forskellige vinteraktiviteter
Især for børn
I uge 7 er der vinterferie, hvor alle børn kan lave deres eget kuglespil, som man legede med på herregården før i tiden. Herregårdskøkkenet er åbent, så man kan følge Husjomfruen og køkkenpigernes arbejde med at lave dejlig varm suppe på brændekomfuret – og mon ikke man også kan få lov at smage.

2. marts er det Fastelavn, og det fejres på museet med tøndeslagning.
I Herregårdskøkkenet kan man smage Husjomfruens hjemmebagte fastelavnsboller, og i klippeværkstedet kan man lave fastelavnspynt. Så find prinsessekjolen og ridderskostymet frem og vær med!

Tag bussen til Gammel Estrup
I uge 8 og 9 præsenterer museet 'Herregårdsbussen', der kører mellem byer i Nord- og Syddjurs og Gammel Estrup. På herregården er der rundvisning samt kaffe og kage til deltagerne. Så kom med på en historisk dannelsesrejse i lokalområdet – alle er velkomne, og det er ganske gratis.

11.-13. marts er der igen buskørsel til Gammel Estrup, men denne gang fra Århus i forbindelse med Århundredets Festival. Der kører både busser eftermiddag og aften, og der er henholdsvis rundvisning og foredrag på herregården samt kaffe og kage, før turen går hjemad igen.

Udover de særlige vinteraktiviteter kan man selvfølgelig opleve de pragtfulde sale og elegante gemakker, hvor Gammel Estrups grever og grevinder slog deres folder før i tiden samt Herregårdskøkkenet og de mere enkle værelser, hvor deres tjenestefolk boede og arbejdede.

Læs mere her

tags: Århus, prinsesse, 2014, kaffe,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar