torsdag den 16. januar 2014

Arv: Danskerne spiller hasard med arven - og lader staten bestemme

Fire ud af fem danskere har ikke et testamente, og det skaber problemer: "Familiemedlemmerne og den afdødes ønsker bliver overset, når staten beslutter, hvem der skal arve, " siger Ret&Råd-formand.
Ca. 80 procent af danskerne har ikke et testamente, viser en analyse foretaget af Megafon. Men det kan få alvorlige konsekvenser, fortæller Ret&Råd Advokater, der hvert år rådgiver hundredvis af danskere i arvesager.

Udskyder besværlige beslutninger
"Danskerne orker ikke at træffe besværlige beslutninger som, hvem der skal arve dem, eller hvad der skal ske med børnene, hvis forældrene dør tidligt. I stedet for at lave et testamente og selv få indflydelse på disse ting, så udskyder eller ignorerer vi disse trælse spørgsmål. Det betyder desværre, at vi giver staten bemyndigelse til at beslutte, hvem i familien der skal arve og hvor meget. Eller hvor ens børn skal anbringes. Det kommer bag på resten af familien, fordi de efterladte langt fra altid er enige i de beslutninger, staten træffer," siger formand for Ret&Råd Advokater, Anne Broksø.

Tjek testamentet hvert 8. år
Ifølge Ret&Råd er der ikke så stort et behov for at ændre på arveloven, som den ser ud nu, fordi den eksisterende lov allerede giver danskerne mange muligheder for at fordele deres værdier til deres familie og pårørende. Det vigtigste er derimod at få danskerne til at lave et testamente. Gerne flere gange i livet.

"Livet ændrer sig, og på samme vis ændrer ens ønsker og behov sig. Derfor bør folk indstille sig på, at de skal gøre sig de her overvejelser hvert 8-10 år. At fastlægge sin arv minder om et helbredstjek – noget vi alle bør gøre med et vist mellemrum," siger Anne Broksø, Ret&Råd.

Billedtekst:
Det kommer bag på danskerne, at staten træffer beslutningerne for dem i forbindelse med arven, hvis de ikke har lavet et testamente.


Læs mere her

tags: Advokat, helbred,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar