fredag den 18. december 2015

Disse ting skal din hund passe på i julen


Har du din hund eller kat kær, så pas bl.a. på juledekorationer, julepynt og julekalendere. Mange dyr kan ikke lade være med at bide i dem, og det kan give alvorlige maveproblemer, forklarer dyrlæger.Risikoen for et par ekstra pund på sidebenene på dit kæledyr i december er ikke det eneste, du bør holde øje med.

En del hunde og katte sætter nemlig tænderne i bl.a. julepynt, ler- og trædekorationer, nødder, julekalendere, chokolade, juleknas og indpakningspapir i disse uger. Mens hovedparten skiller sig af med den kradse julekost på naturlig vis, så får enkelte mavebesvær eller akutte mavesmerter. Andre ender med at blive opereret, fordi dyret ikke kan komme af med sin afføring, eller tarmene risikerer at briste.

Det forklarer AniCura Københavns Dyrehospital, som i december oplever kæledyr med "ufordøjelige julegenstande" i halsen eller i mavesækken.

Unge, legesyge hunde udsatte
"Unge hunde og katte vil gerne lege og bide i lysestager, glimtende julepynt, indpakningspapir, juledekorationer, konfetti og meget andet, som vi tager frem i løbet af julen. De værst ramte hunde bliver vi nødt til at operere, hvis vi ikke kan tømme deres mavesæk. Gør vi ikke det, dør de. Det sker også," siger Jens Eslau, dyrlæge og adm. direktør hos AniCura Københavns Dyrehospital.

Ifølge AniCura Københavns Dyrehospital mister hunde og katte appetitten, hvis de har fået ufordøjelige genstande ned i maven. Andre symptomer vil typisk være, at dyrene beklager sig og ikke længere har lyst til at komme ud og røre sig. Dyrene vil typisk have ondt og ikke have lyst til, at man rører dem på maven.

3 TIPS TIL HVORDAN DIN HUND ELLER KAT UNDGÅR PROBLEMER I DECEMBER
1. Placér julepynt, juledekorationer, julekalendere, chokolade, indpakningspapir, nødder og andre ting uden for rækkevidde.
2. Hold øje med dit kæledyr. Har det smerter eller besvær med vejrtrækning eller fordøjelse, bør du undersøge det nærmere.
3. Kør straks til dit dyrehospital hvis din hund eller kat har spist noget, der skal op fra mavesækken.

Billedtekst:
HOLD ØJE MED JULEPYNTEN: Mange hunde og katte kommer galt afsted i december, fordi de spiser ufordøjelige ting, de ikke kan komme af med.


Læs mere her

tags: hospital, København, direktør, EM, OB, chokolade, december, OL,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar