fredag den 13. november 2015

Juleidé: Håndlavet pakkekalender - med 24 fristende stykker marcipankonfekt


Fremstil din egen marcipan julekalender og forkæl dig selv, eller dem du holder af, med 24 søde konfektstykker til det endelig er juleaften
Den personlige og hjemmelavede julekalender med søde konfektstykker vil uden tvivl være et populært hit i alle familier. Og så er kalenderen både nem og hyggelig at lave. Du kan sagtens bruge nogle af dine klassiske opskrifter, som du laver jul efter jul.

Her er en opskrift på citruskonfekt, men du kan også variere konfektstykkerne med marcipan med lakrids- og skovbærsmag, som allerede nu findes i de fleste butikker.

Citruskonfekt
1 pakke Original Odense Marcipan
Skallen fra 1 økologisk citrusfrugt (citron eller appelsin)
200 g mørk chokolade
Hvid eller lys chokolade til at skrive tal med

Ælt marcipanen sammen med tynde strimler af skallen fra citrusfrugten og form stykkerne til små firkanter eller runde stykker i mundret størrelse. Du kan også bruge en udstikker til at forme stykkerne.

Marcipanstykkerne overtrækkes med smeltet chokolade og pyntes med tal lavet af smeltet hvid eller lys chokolade.

Tip: Den hvide smeltede chokolade kan røres op med pastafarve i f.eks. rød, så man kan skrive tallene med rød chokolade.

Se hvordan man tempererer chokoladen, så den bliver fin og med knæk på www.odense-marcipan.dk under "den søde skole".


Læs mere her

tags: juleaften, chokolade, pasta, Odense, økologi, frugt,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar