torsdag den 6. november 2014

Manglende forsikringer koster danske kæledyr livet

75 procent af danske katte- og hundeejere glemmer at sygeforsikre deres kæledyr, og det koster mange af dyrene livet, når de bliver syge, fortæller AniCura Københavns Dyrehospital. Hunden er som bekendt menneskets bedste ven – i hvert fald lige indtil den dag den bliver syg og skal opereres.

Henvendelser hver uge
75 procent af hunde-og katteejere har ingen dyreforsikring og i stedet for at lade deres kæledyr blive opereret, vælger mange i stedet at lade det aflive.

Det fortæller AniCura Københavns Dyrehospital, der ugentligt bliver kontaktet af kæledyrsejere, som vælger at få aflivet deres dyr i stedet for at betale for en operation.

Ulykkelige kæledyrsejere
"Det er naturligvis en ulykkelig situation for dyrene, men bestemt også for familierne, der er utroligt kede af at miste deres kæledyr. Derfor råder vi altid dyreejere til at få en sygeforsikring. Bliver ens dyr sygt eller kommer til skade, undgår folk en større pludselig udgift og får samtidig råd til at behandle og beholde deres syge kæledyr. Dermed er forsikringsudgiften mere end tjent ind," siger Jens Eslau, adm. direktør hos Danmarks største dyrehospital for småkæledyr, AniCura Københavns Dyrehospital.

Ansvarsforsikring dækker ikke sygdom
Ifølge Agira Dyreforsikring, der er specialiseret i dyreforsikringer i hele norden, er danske smådyr generelt ikke forsikret godt nok. Tegner man ikke en sygeforsikring, er det kun den lovpligtige ansvarsforsikring, der gælder. Men det er mange ikke klar over. Dermed skal hunde- eller katteejeren selv have pungen frem, hvis hunden eller katten kommer til skade eller bliver syg.

Forsikringsfirmaer for ringe til at oplyse
"Forsikringsselskaberne er formentlig ikke dygtige nok til at informere smådyrsejerne om behovet og muligheden for en sygeforsikring. Derfor kan hundeejerne få den fejlagtige opfattelse efter at have talt med forsikringsselskabet, at en såkaldt hundeforsikring dækker alle udgifter, hvis hunden skal på dyrehospitalet. Men det er ikke tilfældet, da den ofte kun svarer til en ansvarsforsikring, og så har vi problemet," siger Sonja Karaoglan fra Agria Dyreforsikring.

FAKTABOKS: HVAD KOSTER EN SYGEFORSIKRING TIL HUNDE OG KATTE
• En gennemsnitlig sygeforsikring (altafhængig af forsikringsudbyder og dækningsomfang) med ansvarsforsikring for hunde koster ca. 1.700 kr.
• En gennemsnitlig kattesygeforsikring koster ca. 1.000 kr. om året.
• Den lovpligtige ansvarsforsikring for hunde og katte koster 4-500 kr.
Kilde: Agria Dyreforsikring

Billedtekst
Mange kæledyrsejere må lide den tort at aflive deres kæledyr, fordi de aldrig har fået købt en sygeforsikring og ikke har råd til at få deres dyr behandlet, fortæller AniCura Københavns Dyrehospital.


Læs mere her

tags: hospital, Danmark, København, direktør, forsikringsselskab, sygdom,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar