lørdag den 29. november 2014

Hundelorte kan koste bøde

Hvis du undlader at samle op efter hunden, risikerer du at få en bøde, men også grundejere der lægger fortov til, kan gøres ansvarlige, lyder det fra advokat Litten Posselt Olsen. Strafbart ikke at rydde op

I Danmark er der mere end en halv million hunde, så det bliver naturligvis til en del efterladenskaber. Selvom der findes mange ansvarsbevidste hundeejere, der samler op efter deres hund, findes der også dem, der lader lorten ligge, eller dem der vælger at samle op, men til gengæld smider posen fra sig.

Det er sandsynligvis ikke alle, der er klar over det, men det er rent faktisk strafbart ikke at rydde op efter sin hund, fortæller Litten Posselt Olsen, advokat i Erstatningsgruppen, der er en del af Advodan.

- Den, der går tur med hunden, har pligt til at samle op efter den ifølge vejloven og færdselsloven. Samler man ikke op, kan man straffes med bøde, hvis politiet ser det, men i praksis sker det formentlig sjældent, siger hun.

Kan tørres af på grundejeren

Hvis hundeejeren ikke samler op efter hunden, står grundejeren tilbage med problemet.

- Som parcelhusejer har man pligt at vedligeholde og rengøre fortovene op til sin grund. Gør man ikke det, og nogen falder i det, står man med ansvaret, forklarer Litten Posselt Olsen, som fortæller videre - Hvis man som grundejer ved, hvilken hund der har besørget på fortovet, vil man faktisk kunne gøre sit regreskrav gældende overfor hundeejeren.

På offentlig vej er det en kommunal eller statslig opgave at få fjernet hundes efterladenskaber.


Læs mere her

tags: Danmark, politi, færdselsloven,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar