lørdag den 17. maj 2014

Rabarberdessert på Mors Dag

Forårsopskrift: Køkkenhavens første høst er rabarber, og de passer perfekt til en rabarberdessert med marcipan på Mors Dag den 11. maj Rabarber har været dyrket i Kina så langt tilbage som for 5000 år siden, men de sorter, som vi kender i dag, kom først til Danmark i 1835.

Rabarber var tidligere en meget vigtig afgrøde i danske køkkenhaver, da man netop i det tidlige forår manglede frisk grønt. Den er heldigvis igen blevet populær og anvendes både i rabarbertærter, lagkager og i kompot.

Mors Dag kom til Danmark i 1929, og det skulle ifølge historien være rigsdagsbetjent Christian Svenningsen, der gennem sine amerikanske soldaterkammerater introducerede den nye mærkedag. Den oprindelige idé var, at der på dagen kunne indsamles penge til krigsenker og mødre, der havde mistet en søn.

Under alle omstændigheder er det en oplagt lejlighed at anvende årets første rabarber-høst til en nem og lækker rabarberdessert på Mors Dag.

Rabarber crumble

600 g snittede rabarber
100 g sukker
75 g smør
75 g rørsukker
100 g revet Original Odense Marcipan
50 g havregryn
50 g mandelflager

Tilbehør: creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis

Bland rabarber og sukker og kom det i et ovnfast fad.

Smuldr smør, sukker, marcipan og havregryn sammen. Kom blandingen over rabarberne og drys med mandelflager.

Sæt fadet i ovnen ved 200° C i ca. 25 minutter til dejen er sprød og gylden.

Servér desserten lun med creme fraiche, flødeskum eller rørt vaniljeis.

Læs mere her

tags: Danmark, Odense, Kina, penge, soldater,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar