fredag den 6. maj 2016

Pinsen er kirkens fødselsdag – hør om højtiden i Sct. Pauls Kirke


"Hvad er pinse" røg ind på en tredjeplads over mest søgte spørgsmål på Google i 2015. Sct. Pauls Kirke i Aarhus inviterer til særlig Parentes-gudstjeneste den 8. maj og kommer med et bud på hvad pinsen er og hvorfor dagen også kaldes kirkens fødselsdag.Hvad er pinse Spørgsmålet optog i 2015 så mange mennesker, at det røg ind på en tredjeplads over mest søgte i `hvad´-kategorien på Google danmarks årlige opgørelse over hvad deres brugere har søgt på. Pinsespørgsmålet blev kun overgået af spørgsmålene: `Hvad skal jeg stemme´ og `Hvad betyder stjernen på Snapchat´. Den kristne højtid falder i år den 15. maj og fejres vanen tro i midtbyens kirker med en række gudstjenester.

Sct. Pauls Kirke i Aarhus inviterer søndagen før pinse på en særlig gudstjeneste, hvor man har mulighed for at høre om pinsen, og hvad det er, pinsen handler om. Gudstjenesten er én af fire såkaldte parentes-gudtjenester, som Sct. Pauls Kirke afholder hvert år. Her er fokus på at skabe et break i hverdagen, hvor der lyttes til tekster, synges salmer og lægges op til refleksion over et særligt tema. Den 8. maj er det pinsen, der er i fokus.

Pinse kommer af det græske ord pentecoste, der betyder halvtreds. Navnet hentyder til, at der er halvtreds dage fra påskesøndag til pinsedag. Altså de halvtreds dage der gik fra Jesus opstandelse og til Helligånden pinsedag kom til jorden og viste sig for Jesus disciple. Dagen kaldes også for kirkens fødselsdag, fordi det først var efter Helligåndens komme, at disciplene drog ud i verden, for at udbrede evangeliets budskab. Det var så at sige først med pinsen, at kirken officielt blev til – for det var først med pinsen, at disciplene kunne tro på opgaven om at gå ud i verden og fortælle om den genopstandne Jesus.

Parentes-gudtjenesten med pinsen i centrum, foregår den 8. maj kl. 16 i Sct. Pauls Kirke i Aarhus. Pinsen falder i år den 15. maj, hvor der er pinsegudstjenester i alle midtbyens kirker.


Læs mere her

tags: Jesus, Google, græske, jorden,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar