tirsdag den 31. maj 2016

Ældre skal høres og tages alvorligt


Tønder Kommune har fået en forpligtende værdighedspolitik inden for pleje- og omsorgsområdetÆldre mennesker i Tønder Kommune skal opleve, at de både bliver hørt og set og ikke mindst taget alvorligt af kommunens plejepersonale.

Sådan lyder en af de overordnede målsætninger i kommunens nye værdighedspolitik, som er godkendt af en enig kommunalbestyrelse.

- Med værdighedspolitikken har vi fået et godt redskab til at sætte fokus på den måde, vi ønsker at arbejde på inden for ældreplejen i Tønder Kommune. Vores værdier og målsætninger bliver tydelige både for os selv som leverandører og for de ældre og deres pårørende som modtagere. Retningen er sat, og derfor er værdighedspolitikken også et forpligtende arbejdsredskab, siger formanden for Sundhedsudvalget, Irene Holk Lund.

I værdighedspolitikkken forpligter kommunen sig bl.a. til at sikre den nødvendige tid til ældre, som modtager hjemmehjælp, sygepleje eller bor i plejebolig. Derfor skal de penge, kommunen modtager fra den statslige værdighedspulje, bl.a. bruges til ekstra personale i hjemmeplejen, sygeplejen og på plejecentrene.

- Med disse ressourcer og ved at sætte en klar og tydelig retning vil vi bidrage til bedre livskvalitet for de ældre. Vi stiller det krav til os selv, at vi altid skal tage udgangspunkt i den enkeltes behov og ønsker. De ældre skal inddrages og sikres selvbestemmelse om den pleje, vi skal yde, siger Irene Holk Lund.

Udvalgsformanden peger også på, at der i indsatsen skal være fokus på, at de ældres kontakt og samvær med andre er mindst ligeså vigtig som vedligeholdelse af de fysiske funktioner.

Tønder Kommunes nye værdighedspolitik er blevet til på baggrund af et inspirationsseminar med deltagelse af en række interessenter.

Inden godkendelsen i Kommunalbestyrelsen har politikken bl.a. været til høring i Ældrerådet.

Fakta - De overordnede værdier i værdighedspolitikken

Ældreplejen i Tønder Kommune er tilrettelagt så:
Den enkelte borger oplever livskvalitet
Den enkelte borger har selvbestemmelse
Den enkelte borger oplever, at der er mulighed for aktiviteter og fællesskab
Den enkelte borger oplever kvalitet, tværfaglighed og sammenhæng i plejen
Den enkelte borger oplever at blive hørt, set og taget alvorligt
Den enkelte borger oplever en god ernæringsmæssig tilstand hele livet
Pleje og behandling understøtter, at livet får en værdig, tryg og så vidt mulig smertefri afslutning

Læs mere her

tags: politi, hjemmehjælp, penge, Tønder, faglighed, livskvalitet, Fakta, ernæring,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar