tirsdag den 23. februar 2016

Skilsmisse Her er de største misforståelser


Knap halvdelen af alle ægteskaber ender med skilsmisse. Ifølge Danmarks Statistik blev 19.435 ægtepar skilt i 2014. Uanset de bedste nytårsønsker for kun få uger siden vil 2016 også byde på opbrud for mange par. En del af dem går dog galt i byen, fordi de ikke kender de nyeste regler.Tallene for 2015 er ikke opgjort endnu, men i 2014 blev 19.435 ægtepar skilt. Der er ifølge Danmarks Statistik det højeste antal skilsmisser, der nogensinde har været i Danmark på et år, og det er 23 pct. flere end det gennemsnitlige antal skilsmisser de seneste ti år. Her giver advokat Rikke Frødstrup fra ADVODAN i Glostrup og Tåstrup svar på de tre største misforståelser, når ægteskabet skal opløses.

Hvornår bliver vores til dit og mit
Når man skal separeres eller skilles, ophører ens formuefællesskab. Det vil sige, at man skal finde ud af at dele fællesbo som fx bolig, værdipapirer, bil og indbo. Mange er dog ikke klar over, at formuefællesskabet allerede ophører med udgangen af det døgn, hvor ansøgningen er indsendt til Statsforvaltningen – og ikke først, når en separation eller skilsmisse er bevilget.
- Den ene part kan reelt indsende ansøgningen, uden at den anden part er klar over det. Det betyder, at der kan opstå en periode, hvor måske manden ikke er klar over, at ægtefællens nye computer eller møbler ikke indgår som en del af fællesboet, der skal deles. Og det kan give ekstra økonomiske konflikter, fortæller Rikke Frødstrup.

Skal vi være separeret, inden vi bliver skilt
Siden juli 2013 har man kunnet søge om såkaldt lyn-skilsmisse direkte på Statsforvaltningens hjemmeside.
- Det vil sige, at man kan blive skilt med det samme. Misforståelsen hos mange er dog stadig, at man skal have været separeret i seks måneder først. Og det kan give en unødig lang proces, hvis begge parter er sikre i deres sag og gerne vil videre med deres nye liv, forklarer Rikke Frødstrup.

Skal vi være enige for at blive skilt
Ægteparret behøver ikke at være enige om separation eller skilsmisse, før ansøgningen sendes. Det vil sige, at manden fx godt kan sende separationspapirerne ind på egen hånd. Bagefter bliver begge indkaldt til møde i Statsforvaltningen, hvor en sagsbehandler kan hjælpe med at nå til enighed.
- Det er vigtigt at vide, at man godt selv kan sætte gang i processen uden at være enige først. Dermed kan man måske undgå, at en i forvejen hård periode bliver endnu længere, fordi man først skal nå til enighed om at indsende papirerne. Jeg vil dog altid anbefale, at man tænker sig rigtigt godt om og måske tager en separationsperiode, før den endelige beslutning tages, understreger Rikke Frødstrup.

Læs mere her

tags: Danmark, værdipapirer, økonomi, nytår, 2013, Danmarks Statistik, Glostrup, computer, ægteskab, 2016, skilsmisse, 2014,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar