tirsdag den 2. februar 2016

Lettere at få en ældrebolig


Tønder Kommune lemper reglerne for at leje en ældreboligDe ældre i dagens Danmark er generelt blevet sundere. Derfor er der ikke længere så mange, der opfylder kriterierne for at få tildelt en ældrebolig i Tønder Kommune. Så i modsætning til tidligere står en del ældreboliger i dag tomme.

Det gør Tønder Kommune nu noget ved. Efter forslag fra Sundhedsudvalget har Kommunalbestyrelsen besluttet at lempe kriterierne for udleje, så flere kan komme i betragtning og få glæde af en ældrebolig.

- Vi tilpasser kriterierne til udviklingen, så flere i målgruppen kan komme i betragtning. Det er jo indlysende, at det økonomisk set er bedre at leje ud, end at boligerne står tomme. Vi ved også, at mange af de nuværende beboere gerne ser, at der flytter folk ind i de tomme boliger, så de får nye naboer, siger formanden for Sundhedsudvalget, Irene Holk Lund.

Ældreboliger er til ældre og handicappede med særlige behov. Borgere i denne målgruppe kan få tildelt en ældrebolig, hvis de ikke kan klare sig selv i en almindelig bolig, eller hvis boligen er indrettet sådan, at kommunen ikke kan tilbyde hjemmepleje på grund af arbejdsmiljøforholdene.

At boligen er blevet for stor eller haven for uoverkommelig for den ældre eller handicappede har derimod ikke været nok til at komme i betragtning til en ældrebolig.

Det bliver der lavet om nu. Fremover kan ældre og handicappede med særlige behov få en ældrebolig, hvis den nuværende boligs beliggenhed eller indretning er til gene eller ulempe.

- Det vil som nævnt gøre det nemmere for ældre og handicappede at få en ældrebolig. Og vi går et skridt videre: Hvis der trods de mere lempelige regler stadig er tomme ældreboliger, vil også andre målgrupper få mulighed for at leje dem, oplyser Irene Holk Lund.

Men hver gang en bolig bliver ledig, vil ældre og handicappede altid have fortrinsret til boligerne.

- Det er afgørende, at vi har de rigtige boliger til borgerne. Vi håber, vi med dette initiativ får en bedre udnyttelse af vores ældreboliger både af hensyn til de borgere, som nu kan få en mere overskuelig bolig og dermed bedre trivsel, og for at undgå udgifter til tomgangshusleje, siger sundhedsudvalgsformanden.

Fakta:

I maj 2015 var der 23 ledige ældreboliger i Tønder Kommune. Halvdelen af dem havde været ledige i over et år.

Læs mere her

tags: Danmark, økonomi, Tønder, ældrebolig, arbejdsmiljø, husleje, miljø, Fakta, handicap,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar