tirsdag den 16. februar 2016

Miljø- og fødevareministeren intensiverer kontrollen med fødevaresvindel og dårlig hygiejne med bland-selv slik


I 2016 skal 400 målrettede kontroller tjekke hygiejnen i virksomheder med bland-selv-slik. Samtidig undersøger miljø- og fødevareministeren mulighederne for en tværgående task force, som skal komme fødevaresvindlen til livs.Ompakning af slik under uhygiejniske forhold, ændring af datomærkninger og svindel bliver i stigende grad kædet sammen med bland-selv-slik.

Nu vil miljø- og fødevareminister, Eva Kjer Hansen, den omfattende fødevaresvindel med blandt andet søde sager til livs, så forbrugerne kan købe slik uden at være bekymrede for, om slikket er blevet ompakket, eller opbevaret og solgt under uhygiejniske forhold.

- Man skal kunne blande sig en pose fredagsslik uden at bekymre sig. Fødevarerejseholdet fortsætter jagten mod svindlerne og de uhumske lagre, og derudover har jeg bedt Fødevarestyrelsen undersøge, om vi kan etablere en tværgående task force mellem myndighederne, som skal kigge på fødevaresvindel generelt, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

De seneste år har Fødevarestyrelsens rejsehold set flere eksempler på, at også hygiejnen i bland-selv-slik branchen er tilsidesat – blandt andet ved fund af flere ulovlige virksomheder, hvor slik er blevet ompakket under meget uhygiejniske forhold.

Hygiejnen ude i virksomhederne skal også være i orden – derfor bliver 400 kontroller målrettet hygiejnen, egenkontrollen og sporbarheden i virksomheder med bland-selv slik i 2016. Vi skal både bremse storsvindlerne og sikre, at fødevaresikkerheden ikke bliver tilsidesat, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Mange sanktioner
I 2014 og 2015 gennemførte Fødevarestyrelsens Rejsehold henholdsvis ca. 100 og 200 kontroller af butikker og grossister med bland-selv-slik udover den almindelige fødevarekontrol. 80 procent af kontrollerne i 2014 og 66 procent af kontrollerne i 2015 førte til sanktioner i form af indskærpelser, påbud og bøder – primært vedrørende sporbarhed.

- Som forbruger kan det være svært at gennemskue, om slikkets vej til slikposen har været under de rigtige forhold. Forbrugerne skal informeres om gode tommelfingerregler, så de er klædt på til at forholde sig kritisk til lidt for gode tilbud, siger Eva Kjer Hansen.

Læs mere her

tags: fødevareminister, Eva Kjer Hansen, ulovlige, virksomhed, 2016, Fødevarestyrelsen, miljø, 2014,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar