søndag den 14. juni 2015

Tør du at lade mobilen blive hjemme og bruge en weekend som skovarbejder i 1930


Har du og din familie lyst til en ferieudfordring, hvor I skal bo tæt sammen uden strøm, varmt vand, telefon og internet i et par dage Og har I lyst til at tage på en tidsrejse til årene omkring 1930 Så har Gammel Estrup – Herregårdsmuseet et helt specielt tilbud til jer i sommerferien.I udvalgte weekender giver Gammel Estrup – Herregårdsmuseet familier mulighed for at bo i museets gamle Skovarbejderhus. Skovarbejderhuset er restaureret og indrettet, som det så ud omkring år 1930, hvor skovarbejder Niels Brøsted, hans kone Mathilde samt deres tre børn boede i huset. Niels havde sin daglige gang i skoven imens Mathilde stod for husholdningen i det lille skovarbejderhus:

"Feriegæsterne, der skal bo i huset, får mulighed for at leve ligesom familien Brøsted. Meningen er, at man skal lade mobil, iPad og andre moderne fornødenheder blive hjemme og så ellers prøve kræfter med den simple livsstil, som var vilkårene for en skovarbejderfamilie i 1930", forklarer museumsinspektør Marie Kirstine Elkjær.

Samvær på den gammeldags måde
Tanken med projektet er, at give gæsterne et unikt indblik i livet, som det udfoldede sig for en arbejderfamilie på landet i gamle dage. Museet vil bruge erfaringerne fra familierne i formidlingen fremover, og håbet er, at gæsterne også vil få noget ud af besøget på et mere personligt plan:

"Vi håber selvfølgelig, at det vil få folk til at reflektere over deres egne liv og ikke mindst de mange materielle goder og bekvemmeligheder, som vi omgiver os med i dag. Vi oplever jævnligt, at folk, der besøger museet, efterspørger autentiske oplevelser, hvor man kan være sammen som familie uden konstant at få samværet afbrudt og forstyrret af tv og telefoner, internet og Facebook, og det vil vi gerne prøve at imødekomme med det her lidt specielle museumstilbud", siger museumsinspektøren.

Simpel mad laves på brændekomfuret
Og der er tale om en meget autentisk oplevelse. Skovarbejderhuset er nemlig ikke udstyret med hverken strøm eller vand. Maden skal altså laves på det originale gamle brændekomfur, der også er den centrale varmekilde i det lille hus. Som skovarbejder skal man selv sørge for at hugge brænde, fyre op og lave mad. Museet sørger for råvarer, så man kan lave klassisk husmandskost med for eksempel kartofler, æg, flæsk og brød. Og om aftenen er lyskilden petroleumslamper, der skal bæres med udenfor på dasset, når man skal på toilettet. Undervejs i opholdet skal man også tage imod gæster, der besøger huset i skoven.

"I museets åbningstid er Skovarbejderhuset åbent for museets gæster, så som overnattende familie skal man være indstillet på også at
være vært og gerne byde nysgerrige gæster på en kop kaffe og en snak om livet og ens egne erfaringer som skovarbejder", fortæller Marie Kirstine Elkjær.

Læs mere her

tags: internet, Facebook, råvarer, museum, sommerferie, kaffe, livsstil,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar