tirsdag den 9. juni 2015

Overtræder de Radikale menneskerettighederne


De Radikale vil nu bruge en halv milliard kroner på at hæve indtægtsgrænsen for den enlige forsørger, der bor til leje, mister boligstøtte og har friplads i daginstitution.Enlige fædre modtager ofte hverken børnecheck, boligsikring eller digital post

Så en ting er hvor finansieringen skal komme fra, når de Radikale ikke har råd til barsel for barnet eller har sikret digital post til begge forældre, men det andet er om det Radikale forslag gælder begge forældre eller det er en overtrædelse af børns menneskerettigheder.

Det er i henhold til FN børnekonventionen artikel 2 ikke tilladt at forskelsbehandle børn eller børns forældre baseret på køn eller anden stilling f.eks. familie form. Det er i henhold til den Europæiske Menneskerettighedskonvention artikel 8, 14 og 17 ikke tilladt at forskelsbehandle mennesker. Ligesom alle børn og borgere har ret til respekt for familielivet.

Foreningen Far viser her en eksempel beregning for ligeværdige bopæl og samværsforældre. Tal fra Danmarks statistik viser at færre fædre i dag har bopæl for børn end i 1980 i modstrid med samfundsudviklingen. Der kan derfor være tale om både direkte diskrimination af bopæl/samværsforældre og indirekte diskrimination af fædre og mødre pga. statistikken. For kilder henvises til den vedhæftede beregning.

Vi skal have alle børn og forældre med i fremtidens velfærdssamfund.





tags: Danmark, FN, boligstøtte, friplads,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar