onsdag den 7. januar 2015

THE NOVO INDEX: Novo Nordisk har 45 pct. kvindelige ledere, mens færre fædre har bopæl for børn end i 1980.

Berlingske skrev den 4. januar "Medicinalbranchen har traditionelt været i stand til at tiltrække kvinder, og hos Novo Nordisk, Coloplast og Lundbeck nærmer antallet af kvindelige ledere sig da også de 50 procent. Hos Novo Nordisk er 45 procent af samtlige ledere kvinder, hos Coloplast er tallet 41 procent, og hos Lundbeck var 40 procent af lederne kvinder i 2013. »Coloplast har en god pipeline af kvalificerede, kvindelige ledere i organisationen. Halvdelen af vores ansættelser til lederstillinger i 2014 var kvinder, og halvdelen af vores landechefer i Europa er kvinder,« siger kommunikationschef i Coloplast Simon Augustesen.

Også finanssektoren er i stand til at tiltrække og opdyrke kvindelige ledere, og Danske Bank har over 200 kvinder, som er indplaceret som vice presidents eller derover svarende til 29 procent af alle. Hos Tryg er 23 procent af de chefer, der refererer til koncernledelsen, kvinder. Og selv i en typisk mandevirksomhed som FLS er 19 procent af de chefer, der referer til toppen, kvinder. I Grundfos er 20 procent af virksomhedens midle managers kvinder. Her skal man tage i betragtning, at kun 30 procent af samtlige ansatte hos Grundfos er kvinder, mens det tilsvarende tal hos for eksempel Novo Nordisk er over 50 procent."

FORENINGEN FAR

I henhold til Danmarks Statistik var der 13,280% børn i moderne familier i 1980 som boede hos deres far, mens der i 2014 er 13,276% og altså fortsat færre børn med bopæl hos far end i 1980 forholdsvis i moderne familier.

De ansvarlige chefer og jurister i ministerier og styrelser forklarer overfor Foreningen Far, politikere, pressen og befolkningen, at det "jo skyldes mere samvær" hos ligeværdige forældre, men argumentet holder ikke. Det ER forskelsbehandling i dansk familie lovgivning og praksis som er årsagen.

De fædre som ønsker, bør eller skal have bopæl – og for så vidt barsel - for børn i henhold til ligestillingslovgivningen og internationale konventioner får det ikke. De gode fædre har i årtier fået udvidet samvær eller er røget ud af barnets liv pga. misinformering, sagsbehandlingstid, tekniske lovhindringer, offentlig kultur og en fundamental manglende retssikkerhed.

Det er alvorligt - for de børn og forældre det rammer – men også fordi det er gruppen af gode fædre, som trækker resten med sig positivt. Moderne familie lovgivning og praksis er meget vel den bedste investering i vækst, beskæftigelse, folkesundhed og velfærd vi kan lave i Danmark.

Foreningen Far kalder det "The Novo Index" og anbefaler at de forældede begreber bopæl og forældremyndighed helt afskaffes for ligeværdige familier og alt baseres på barnets positive samvær med begge forældre.

Det anbefales at der gennemføres en familiepakke I, II og III for det moderne familieliv i Danmark. Så kan begge forældre også se deres egne børn i e-boks.

Læs mere her

tags: Danmark, Europa, Lundbeck, politi, 2013, Danske Bank, lovgivning, Danmarks Statistik, virksomhed, Novo Nordisk, finanssektor, retssikkerhed, Coloplast, kommunikation, organisation, ansættelse, beskæftigelse, Grundfos, 2014, kaffe,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar