torsdag den 23. oktober 2014

Det kan koste dyrt at hjælpe et familiemedlem

Det er langt fra ualmindeligt, at man giver en hånd med, når familiemedlemmer skal flytte, have ordnet havearbejde eller står overfor større renoveringsprojekter, og det skal der være plads til, men man skal være klar over, at det kan koste dyrt, hvis uheldet er ude. Skrappe regler når det kommer til familiemedlemmer

Håndsrækninger og vennetjenester kan være omfattet af Arbejdsskadesikringsloven, men man skal være opmærksom på, at kravene er meget strenge, når det kommer til familiemedlemmer og venner.

Erstatningsgruppen, der er en del af Advodan, har for ganske nyligt fået afvist en sag i Ankestyrelsen vedrørende hjælp familiemedlemmer imellem. I den konkrete sag havde et forældrepar renoveret deres eget hus fra yderst til inderst, så da datteren og svigersønnen stod over for en gennemgribende renovation af deres nyindkøbte hus med tilhørende have, blev forældreparret spurgt, om de ville hjælpe til.

Projektet var imidlertid knap gået i gang, før moderen faldt og brækkede højre håndled. Det skete, fordi hun ville fjerne et stykke snor, der hang fast i et træ i det unge pars have.

Skaden på håndleddet førte til, at moderen måtte opgive sit arbejde, og i stedet fik hun et fleksjob. For hende har det således haft store økonomiske konsekvenser, at sagen ikke kan anerkendes som en arbejdsskade.

Værd at vide når man hjælper sine familiemedlemmer

Hvis en skade ikke kan anerkendes som en arbejdsskade, står man tilbage med sin personlige ulykkesforsikring, eller en såkaldt arbejdsudygtighedsforsikring hvis man har tegnet en sådan. Økonomisk kan det dog ikke sidestilles med den erstatning, man ville have fået tildelt i tilfælde af, at sagen var blevet anerkendt som en arbejdsskade, ligesom dækningen blandt andet afhænger af, hvilken type forsikring man har, samt hvilke tillægsdækninger man eventuelt måtte have tegnet oveni.

- Set i lyset af ovennævnte sag vil vi fra Erstatningsgruppen råde til, at man overvejer, om en arbejdsskadeforsikring kan være løsningen, hvis man bruger familie eller venners hjælp til større opgaver, hvor der må påregnes en risiko for skader, lyder det fra advokat Berit Møller Lenschow fra Erstatningsgruppen.


Læs mere her

tags: økonomi,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar