tirsdag den 4. oktober 2016

Sådan får du erstatning, hvis du bliver bidt af en hund


Hvis du bliver bidt af en fremmed hund, kan du have krav på erstatning. Få advokatens råd til hvordan du skal forholde dig.I Danmark er det lovpligtigt at tegne en ansvarsforsikring på sin hund. Ansvarsforsikringen dækker blandt andet, hvis hunden bider andre personer end ejeren, men hvordan er du stillet, hvis du bliver bidt af en løsgående hund eller en hund uden ansvarsforsikring Det kan du få svaret på her.


Hundebid giver henvendelser

ERSTATNINGSGRUPPEN, der er em del af ADVODAN, arbejder udelukkende med personskadesager, og de får mange henvendelser om hundebid.

- Vi får rigtig mange henvendelser fra personer, der er blevet bidt af en fremmed hund. Det kan eksempelvis være på løbeturen, hvor en fremmed, løsgående hund har snappet efter dem, og selvom det formentlig snarere skyldes leg end ond vilje fra hundens side, kan det ikke desto mindre resultere i alvorlige skader, siger advokat Berit Møller Lenschow.

Hvis den fremmede hunds ejer har tegnet den lovpligtige hundeansvarsforsikring, der typisk koster under 500 kroner om året, kan den tilskadekomne løber få erstatning for svie og smerte, varigt mén samt evt. erstatning for tabt arbejdsfortjeneste eller i værste fald også erhvervsevnetab.

Selv hvis den fremmede hunds ejer ikke har tegnet en hundeansvarsforsikring på sin hund, stikker af eller nægter at udlevere sine kontaktinformationer, kan der være hjælp af hente.

- Der er en puljeordning blandt forsikringsselskaberne, som dækker de erstatningskrav, der måtte være for ikke-forsikrede hunde eller hunde, hvis ejer ikke kan identificeres. Man skal dog kunne bevise, at man er blevet bidt af en fremmed hund, forklarer Berit Møller Lenschow, der har disse råd til personer, der bliver bidt af fremmede hunde;

• Hvis muligt få navn og telefonnummer på hundens ejer, samt eventuelt andre vidner
• Tag på skadestuen eller til lægen så skaderne kan blive registreret i din lægejournal
• Meld skaden til hundens ansvarsforsikring samt til din egen ulykkesforsikring, Hvis hundens ejer ikke kan identificeres, eller hunden ikke er forsikret, skal du i stedet rette henvendelse til DFIM, der har en garantifond for uforsikrede og ukendte hunde.
• Hvis der er tale om en fremmed hund, hvis ejer ikke kan identificeres, bør du desuden melde skaden til politiet, så det kan dokumenteres overfor DFIM

Læs mere her

tags: Danmark, politi, forsikringsselskab,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar