onsdag den 9. juli 2014

Skal Statsforvaltningen og landets kommuner undersøges uvildigt

Foreningen Far anbefaler uvildig undersøgelse af statsforvaltningen og socialsagerne i alle landets kommuner de seneste 12 måneder. Fire kommuner er tidligere undersøgt uvildigt og der er fundet fejlrater på over 70%, som koster samfundet og mennesker dyrt. Det er samme billede foreningen far ser over hele landet. Eksemplerne er mange hver dag i Danmark.

- "En 11 årig pige forsøger selvmord, fordi hun bliver holdt væk og fremmedgjort fra den gode forælder og ikke selv magter at kæmpe mod bopælsforælderen"

- "Et 2 årigt barn der ved en fejl fik ene forældremyndighed hos den forkerte forælder og nu er tvangsfjernet for 2. gang, ser stort set ikke sin gode, trygge og sunde forælder, som er skolelærer og ingen information modtager"

- "En forælder går fra weekendordning til ene forældremyndighed i etnisk familie baseret på falske aftaler og aftaler lavet under trusler på grund af magt og ære"

- "En bedstemor på 65 år får eneforældremyndighed i stedet for overlevende forælder, da bopælsforælderen dør af kræft, fordi hun taler ensidigt med sagsbehandleren"

- "En fængslet forælder får mere samvær med sine børn end en god og ordentlig forælder, der samarbejder positivt og altid har overholdt loven"

- "En forælder får bopæl selvom den anden forælder er klart bedst, alene på grund af behov for de sociale ydelser som følger barnet"

- "Et barn stikker af fordi sagsbehandleren 4 gange ikke har ville lytte til at barnet vil bo hos anden forælder"

- "Et barn fortæller den børnesagkyndige lyver og ikke gengiver det rigtige og holder fast som voksen eller optagelser dokumentere det er sandt"

- "Et barn udsættes for grænseoverskridende adfærd hos bopælsforælderen, men intet sker i årevis selvom det tager 24 timer at ophæve samvær hos en samværsforælder"

Foreningen Far oplever der er tale om klare og markante strukturelle mønstre og fejl samt manglende uvildig kvalitetssikring. Det er både fædre, mødre og børn der oplever det.

Ankestyrelsen har i forhold til statsforvaltningen og lovgivningen haft en monopol lignende tilstand, hvor man har udarbejdet lovforslag til politikerne, lavet vejledninger til sagsbehandlerne, behandlet klagesager og man har reelt evalueret sig selv.

Sagsbehandlingstiderne er så lange, at fejl forplanter sig i hele systemet og afgørelserne. Kvaliteten og fleksibiliteten er for ringe med mennesker der ikke taler rigtigt sammen og oplysninger der går tabt. Der er meldinger om markant forskelsbehandling og det samfundet dyrt og har direkte indflydelse på folkesundheden m/k.

ANBEFALING

Foreningen Far anbefaler:

A) En lovreform med fuld ligestilling på familie området m/k i henhold til FN børnekonventionen, så vi behandler gode forældre ligeværdigt

B) En uvildig undersøgelse af statsforvaltningen og landets kommuner af sagsbehandlingen, så vi finder de strukturelle fejl

C) En familiepakke I, II og III med konkrete lovforslag

Vi anbefaler at alle forældre får frit valg til selv at vælge, hvordan de lever og fordeler offentlig økonomi om de bor sammen eller bor i moderne familie former.

At forældrene ved uenighed tilbydes positiv mægling der virker og en domstol med specielt uddannede dommere og børnesagkyndige m/k alene kan træffe afgørelse om hvad der er bedst for barnet, baseret på grundige undersøgelser og kvalitetssikring for at sikre retssikkerheden for far, mor og børn.

Det er kendt viden at der sker menneskelige fejl i livsvigtige systemer overtid kaldet "forudsigelige overraskelser". Det er imidlertid ingen undskyldning for at det sker, får lov til at ske samt fortsætter med at ske.

Hvis vi drager en parallel til andre livsvigtige systemer arbejder man ofte med utilsigtede hændelser, hvor fagpersoner skal indrapporterer, når de oplever en hændelse der enten har skadet eller potentielt kan skade mennesker - for at undgå lignende sager sker igen og man laver tilfredshedsundersøgelser.

Foreningen Far anbefaler at indberetning af utilsigtede hændelser straks sikres på børne- og socialområdet samt i Statsforvaltningen i Danmark centralt og evt. anonymt af sagsbehandlere og eksperter."

Foreningen Far står til rådighed for positivt samarbejde.

Læs mere her

tags: selvmord, Danmark, FN, politi, økonomi, lovgivning, domstol, retssikkerhed, fleksibilitet, skolelære,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar