søndag den 14. juli 2013

Megafon: Fraskilte roser ny skilsmisselov

Ny undersøgelse af Megafon og Ret&Råd viser, at fraskilte er mest positive over for den ny skilsmisselov. Det bliver mindre opslidende at forlade ulykkelige ægteskaber.

Mens kun 46 procent af danskere i et ægteskab er positive over for loven, er hele 61 procent af folk med en skilsmisse i bagagen positivt stemte.
Ifølge undersøgelsen, der er foretaget af Megafon og Ret&Råd blandt 1.155 repræsentativt udvalgte danskere, er årsagen, at det før har været for omstændeligt og opslidende at blive skilt.

Udmarvende skilsmisser
Skilsmisser tager tid og kræfter. Det ved folk, som har oplevet en skilsmisse på egen krop. Den nye lov giver folk mulighed for at blive skilt hurtigt uden en grund, hvis begge parter er enige. Det betyder, at folk ikke behøver at trække deres brud ud i en seks måneders separation først, og det bliver en kæmpe hjælp. Ofte er skilsmisser en lang, smertefuld proces. Med ændringen får folk bedre mulighed for at styre, hvad de vil med deres ægteskab, og hurtigt komme videre, siger Casper Hauberg Grønnegaard, direktør hos Ret&Råd.

Den ny lov skaber imidlertid et stort behov for skilsmisserådgivning, vurderer Ret&Råd.

I stedet for at hive i nødbremsen og annullere ægteskabet midt i konflikten, så kan en løsning være at tale tingene grundigt igennem, f.eks. ved hjælp af en uvildig advokat eller mediator. Herudover er det utrolig vigtigt, at parterne får juridisk rådgivning, så de ikke stiller sig markant ringere med en pludselig skilsmisse. En skilsmisse kan f.eks. påvirke ens arv, skatteforhold og sociale ydelser, og det skal man undersøge nærmere, før man lader sig skille, siger Casper Hauberg Grønnegaard.

Danskernes holdning til den nye hurtig-skilsmisselov
33 procent positive eller meget positive
37 procent negative eller meget negative
26 procent er ingen af delene
Kilde: Megafon/Ret&Råd

Billedtekst
Mens kun 46 procent af danskere i et ægteskab er positive over for den nye skilsmisselov, er hele 61 procent af folk med en skilsmisse i bagagen positivt stemte.


Læs mere her

tags: direktør, ægteskab, skilsmisse,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar