torsdag den 1. november 2012

Frederik og Mary giver royal opbakning til FitforKids

Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary har med en flot donation til børnevægttabsforeningen FitforKids på Frederiksberg, endnu engang understreget deres engagement indenfor sport, sundhed og børn. Den royale opbakning betyder startskuddet til et nyt og sundere liv for 20 børn og deres familier.
Både Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary er kendt som ivrige sportsudøvere og ved, hvad en aktiv livsstil betyder for livskvaliteten. Derfor er det ingen overraskelse, at Kronprinsparret igen går ind i kampen for et sundere Danmark. Denne gang med en donation til Frederiksberg foreningen FitforKids, der tilbyder overvægtige børn og deres familier en ny sund livsstil.

20 familier skal følge interventionen SIPZAP, som løber i 6 måneder og familierne bliver kostvejledt, trænet, coachet og undervist i et viljestyrkeprogram specielt udviklet af FitforKids. SIPZAP er baseret på nyeste forskning og best practise inden for børnevægttabsinterventioner fra ind- og udland og testes i 2012 af Rigshospitalet med henblik på at afgøre om SIPZAP skal udrulles nationalt.

Pelle Plesner, Chefinstruktør i FitforKids: Vi er meget stolte over at Kronprinsparret har valgt at støtte FitforKids og vi kan helt klart mærke, at det betyder rigtig meget for børnene og deres familier, at de ved, at Kronprinsparret personligt har valgt at støtte lige netop deres projekt. Alle er supermotiverede!"

En rundspørge blandt de børn og forældre, der er udset til en af de eftertragtede pladser bekræfter, at det har stor betydning, at pengene til holdet kommer fra Kronprinsparret. Det har givet projektet en slags blåstempling. Frederik og Mary er begge Fit for Fight og gode rollemodeller. siger Pia, mor til Sidse på 8 år.

Sammen har Sidse og Pia en chance for at få en ny start med FitforKids. Sidses mor, Pia sender da også Kronprinsparret en venlig tanke: Jeg synes, det er fantastisk, at Frederik og Mary kan give sådan et tilbud til familier, der ikke har så meget til rådighed!

Sidse fortsætter: Jeg tror, det bliver sjovt at være med i FitforKids! Det kunne være sejt, hvis de kom og så os træne! .

Måske får Sidse sit ønske opfyldt. I så fald skal Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary lægge vejen forbi Finsensvej 14 på Frederiksberg, hvor FitforKids har sit træningscenter. Der er stadigvæk pladser på holdet.

Baggrund

FitforKids er en frivillig forening, der tilbyder gratis sundhedsforløb til børn og deres familier. Foreningen blev stiftet i 2007 med det specifikke sigte at udvikle Danmarks bedste program til overvægtige børn og deres familier. I bestyrelsen sidder blandt andet den tidligere formand for Det Nationale Råd for Folkesundhed, overlæge og professor på Rigshospitalet, Bente Klarlund Pedersen.

Ca. hver femte barn i Danmark og hver anden voksen er overvægtig. Overvægtige børn rapporterer om samme livskvalitet som cancerramte børn. Et overvægtigt barn har 70 % sandsynlighed for at blive overvægtig som voksen. Overvægtige dør i gennemsnit 7 år før jævnaldrende. Overvægt koster det danske samfund ca. 14 mia. kr. om året.


Læs mere her

tags: hospital, Danmark, Frederiksberg, udland, 2012, overlæge, 2007, penge, prinsesse, overvægtig, livskvalitet, vægttab, livsstil, coach,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar