søndag den 2. september 2012

Hyldest til havets råvarer

På Fiskens Dag lørdag den 8. september fejrer Kattegatcentret havets råvarer med overskriften Bæredygtige og MSC-mærkede lækkerier

Dagen byder på MSC-mærkede smagsprøver fra Amanda Seafoods som gør det lettere at vælge bæredygtigt fangede fisk til frokostbordet.

Der er sjov og leg på hinkebanen for de mindste. Banen er et vandløb med grønne og røde fisk og enkelte MSC-mærker. Legen går ud på at hoppe over de røde fisk. Lander man på en grøn fisk får man point, og lander man på et MSC-mærke er der bonus.

Man kan også tage på opdagelse med Havets Ven kl. 14.30 og få viden om hvordan man som forbruger kan foretage det bæredygtige valg når man køber fisk næste gang. Når dykkeren kl. 13.00 dykker ned i Oceanariet har han særligt fokus de danske fisk, som du kan spise med god samvittighed.
I 2008 besluttede Amanda Seafoods sig, som den første producent af fiskekonserves i Danmark for at tilslutte sig MSC-arbejdet i størst mulig skala. Det betød at Amanda Seafoods var de første til at introducere MSC torskerogn, MSC makrel og MSC Kippers.
Fra Amanda Seafoods side ser vi MSC-arbejdet som en dobbelt-investering i fremtiden , dels fordi vi som producent og forhandler spiller en afgørende rolle i udviklingen og derfor vil tage et medansvar for at sikre leve- og bæredygtige bestande i fremtiden, dels fordi vi tror at forbrugerne i det lange løb, vil værdsætte de virksomheder som går aktivt forrest for at fremme et fremtidigt bæredygtigt fiskeri med fuld sporbarhed og gennemsigtighed, udtaler Jesper Kold Sørensen fra Amanda Seafoods.


Virtuel Seafood Restaurant
Havet i maven er den nye oplevelseszone i Kattegatcentret hvor gæsterne blandt andet kan tage plads i den virtuelle restaurant. Bestiller man Grillede tigerrejer med ananas og bok choi får man en løftet pegefinger og en forklaring på hvorfor det ikke er et godt valg. Bestiller man derimod Ristet mørksej på blomkålsrissotto med søsalat får man ros fordi mørksej er et bæredygtigt valg. De lækre menuer får tænderne til at løbe i vand, men der er som nævnt kun en virtuel menu på tallerkenen så gæsterne kan kun spise med øjnene.

Med de mange aktiviteter på Fiskens Dag får gæsterne inspiration til og viden om muligheden for at vælge de truede fiskearter fra og de bæredygtige fiskearter til , fortæller Karsten Bjerrum Nielsen fra Kattegatcentret.

Fiskens Dag, som arrangeres af Landbrugsrådet og finansieres af Fødevareministeriet og EU, er hele Danmarks festdag i fiskens tegn. Den danske fiskebranche sætter fokus på fisk og på fiskebranchen som helhed. Danskerne får mulighed for at komme tæt på fiskene.

Kig efter MSC-mærket næste gang du køber fisk.


Læs mere på www.kattegatcentret.dk www.hvaforenfisk.dk og www.fiskensdag.dk


For yderligere information:
Karsten Bjerrum Nielsen, biolog og udstillings- og formidlingschef
Tlf: 8758 0521 / 3025 1551

Else Brask, kommunikationschef
Tlf: 8758 0500 / 2339 5375





Læs mere her

tags: Danmark, 2008, restaurant, EU, råvarer, dykker, virksomhed, samvittighed, kommunikation, salat,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar