onsdag den 2. september 2015

Prøv livet som skovarbejderfamilie, når frosten melder sin ankomst


Efter sommerens store succes med overnatning i det hyggelige Skovarbejderhus i Lunden, giver Gammel Estrup – Herregårdsmuseet nu nye familier mulighed for at leve som skovarbejder anno 1930 til efterår og jul.Hvis du og din familie gik forgæves for at booke et ophold i sommerens løb, har I nu chancen igen, hvor Gammel Estrup – Herregårdsmuseet åbner for yderligere overnatninger i Skovarbejderhuset.

Flere af de familier, der denne sommer var heldige at få en weekend i huset, førte dagbog og nedfældede gode ideer til anvendelsen af huset. "En af de ting vi studsede over var, at en af familierne godt kunne tænke sig at prøve at bo i huset på andre tider af året, hvor vejret er mere barskt. De eftersøgte en anden siden af livet som skovarbejder end i de lune sommermåneder. En af familierne ønskede faktisk at holde jul der", fortæller museumsformidler Stine Lucia Rasmussen.

Efterårsstemning i herregårdsskoven
Museet har derfor besluttet at udvide den hidtidige ordning og tilbyder nu overnatning i Skovarbejderhuset udenfor skolernes sommerferie. I første omgang åbnes huset i efterårsferien i uge 42 for to familier, der på skift kan tilbringe tre dage i huset. Ved ankomsten får de udleveret en kasse med mad og opskrifter, der er sammensat, så den passer til en skovarbejderfamilie omkring 1930. Herefter skal der hentes vand og brænde og tændes op i det gamle støbejernskomfur. Der er endvidere mulighed for at arbejde med træ og lave udendørsaktiviteter i skoven omkring huset.

Op til jul kan man i adventsweekenderne komme på særlige juleophold, hvor menuen står på bl.a. festmad som skovarbejderfamilien kunne have spist ved juletid. Huset bliver til lejligheden pyntet op til jul anno 1930 med eget juletræ: "Vi håber, at nogle familier har lyst til at prøve livet som skovarbejder her i efteråret og vinter. Selvom huset kan være køligt og mørkt, så er der jernovn og komfur, som kan give varme i den kolde vintertid, mens man kan hygge sig og læse gode historier ved petroleumslampens skær", siger museumsformidler Stine Lucia Rasmussen.

Museet håber desuden, at husets gæster har lyst til at fortælle forbipasserende gæster, der fx er på en frisk travetur i efterårets smukke skov, hvordan det er bo i huset og måske byde på en kop kaffe fra Madam Blå.

Læs mere her

tags: museum, sommerferie, efterårsferie, kaffe,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar