tirsdag den 8. april 2014

Alle katte fortjener et godt og trygt liv

FashionPeople - fashion for the people

Du er her: Forside
404 - sorry
 
FIND BUTIK HER

  




SENESTE NYT





Artikler




 
NYESTE BUTIKKER


SENEST OPDATEREDE BUTIKKER



MEST BESØGTE BUTIKKER



MINDST BESØGTE BUTIKKER



TILFÆLDIGE BUTIKKER


Seneste Søgninger


Tøj
Gør FashionPeople til din startside - Tilføj FashionPeople til foretrukne - Privacy Policy
Ni foreninger og organisationer bag underskriftsindsamling for mærkning af katte
- Der er alt for mange katte, som lever et kummerligt liv. Derfor har vi* iværksat denne underskriftindsamling for at få rettet opmærksomheden på problemet. Der skal styr på kattene, og hvor de hører hjemme. Kun på den måde kan vi sikre dem et godt liv. Sådan siger formanden for Den Danske Dyrlægeforenings Sektion vedrørende Hund, Kat og Smådyr, dyrlæge Karina Ryborg.

Torsdag den 10. april kl. 15 aflevereres i alt 15.000 underskrifter, som de nedenfor nævnte foreninger og organisationer i fællesskab har indsamlet, til fødevareminister Dan Jørgensen. Det sker med et krav til ministeren om indførelse af obligatorisk mærkning af katte, der således kan registreres.

En registrering af katte er en forudsætning for, at katteejerne kan holde styr på deres dyr. Dermed sikres det, at de har et hjem, bliver fodret og er i sundhedsmæssig forsvarlig stand. Registreringen afslører også, hvis der ikke er en ejer, og katten således er hjemløs med risiko for sult og sygdomme.

Disse katte kan der så tages hånd om på anden vis.

Danske katte registreres i dag i Det Danske Katteregister og Dansk Katteregister, hvor mere end
500.000 katte er registeret – frivilligt af deres ejere. Mærkningen foregår ved øretatovering eller ved indsættelse af en elektronisk chip, der kan aflæses med en scanner. Det anslås, at der er ca. 800.000 katte i Danmark, men tallet er meget usikkert.

*Vi er: Den Danske Dyrlægeforening, Dyrenes Beskyttelse, Kattens Værn, Inges Kattehjem, Dansk Dyreværn Århus, DOSO, Dyrefondet, Det Danske Katteregister og Dansk Katteregister.

Læs mere her

tags: Danmark, Århus, fødevareminister, tatovering, organisation, sygdom,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar