tirsdag den 3. april 2012

På påskeferie med den rigtige forsikring

Skal du på ferie i udlandet i påsken eller i løbet af foråret, så husk at tjekke, at du er rigtigt forsikret. Hvordan er det nu, sygdom og tyveri på ferien er dækket

Det første spørgsmål, man skal svare på i forbindelse med rejseforsikring, er ganske banalt: Hvor skal du hen Det er nemlig vigtigt for forsikringsforholdene.

- Find først og fremmest ud af, hvad behovet for forsikring er på dit konkrete rejsemål. Det kan man få hjælp til med Rejseforsikringsmåleren. Find dernæst ud af, hvordan du evt. er forsikret i forvejen via fx årsrejseforsikring eller kreditkort. Så kan du tage stilling til, om du har behov for at købe yderligere forsikringsdækning til turen, siger konsulent Ole Vidstrup fra Forsikringsoplysningen.

Hvis du bliver syg eller kommer ud for en ulykke
Den offentlige sygesikring dækker lægebehandling i EU- og EØS-lande. Uden for disse lande det vi sige uden for Europa og i fx Tyrkiet og Kroatien kan du kun få dækket behandling med en rejseforsikring.
Hjemtransport ved sygdom er ikke dækket på det gule kort, så vil du have denne mulighed, har du altid brug for en rejseforsikring.

- Vil du undgå enhver tvivl om, hvad der er dækket det ene eller det andet sted, så køb en rejseforsikring. Så er du sikker på, at lægebehandling og hjemtransport ved sygdom er dækket, siger Ole Vidstrup .

I den mindre alvorlige afdeling dækker rejseforsikringen også nødvendige udgifter i forbindelse med forsinket bagage.

Hvis du bliver udsat for tyveri
Bliver du udsat for tyveri eller indbrud på ferien, dækker din indboforsikring, ligesom når du er hjemme.

Er der tale om lommetyveri, hvor du får stjålet et kamera eller en telefon, mens du nyder seværdighederne, vil det typisk være dækket på din indboforsikring med mindre du fx har efterladt telefonen på et cafébord. Kontanter og smykker er derimod ikke dækket. Så lad være med at gå rundt med bugnende tegnebøger og dyre armbånd.

Er der er tale om tyveri fra hotelværelset, bliver det dækket som indbrudstyveri, hvis døren eller en aflåst boks er brudt op med vold. Men glemmer du at låse døren, eller har tyven selv låst sig ind, så er der tale om simpelt tyveri, hvor kontanter og smykker ikke er dækket.

- Derfor: Første prioritet er at opbevare kontanter, smykker og andre værdifulde ting i en aflåst boks. Anden prioritet er at gemme tingene godt af vejen og fordele dem ud, så det hele ikke ligger samlet, siger Ole Vidstrup.

Læs mere her

tags: Europa, indbrud, EU, smykker, udland, Kroatien, kamera, dæk,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar