torsdag den 10. maj 2012

37 familietyper - hvordan er børnene sikret

Nye tal fra Danmarks statistik viser, at blot 55 procent af de danske børnefamilier består af par, som kun har fælles børn under 18 år. Resten af børnefamilierne - de 45 procent er sammensat på 36 andre forskellige måder. Det har betydning for, hvordan forældrenes pensionsordning skal strikkes sammen

I dag indeholder en typisk pensionsordning ud over selve opsparingen - også en række forsikringer, der sikrer dig økonomisk, hvis du bliver syg og ikke kan arbejde i en periode, eller hvis du mister livet.

Det er vigtigt, du har sørget økonomisk for dine børn, hvis du mister livet, inden de er nået at blive voksne, siger Anne-Mari Sonne, Pensionsoplysningen.

Enlige forældre, tjek forsikringerne
Godt 16 procent af alle børnefamilier består af enlige forældre med børn. Er du blandt dem, så tænk over, hvor sårbar økonomien kan blive, hvis du i en periode ikke kan arbejde, og husk på, at børnene er økonomisk afhængige af dine forsikringer, hvis der skulle ske dig noget.

Tjek hos dit pensionsselskab, om de beløb, der bliver udbetalt til dig, hvis du på grund af sygdom eller ulykke ikke længere kan arbejde, er store nok til at sikre familiens økonomiske fremtid. Og tjek også, hvad der bliver udbetalt til børnene, hvis du mister livet.

Hvem er omfattet af forsikringerne ved død
Med 37 forskellige familietyper er det klart, at mange børn bor helt eller delvist sammen med voksne, der ikke er deres far eller mor.

For at være omfattet af udbetalingerne fra forsikringerne skal barnet være barn eller adoptivbarn af den voksne, der mister livet.

Et bonusbarn eller et plejebarn er ikke automatisk sikret en udbetaling. Det kan ske ved, at man opretter et testamente og dermed sikrer barnet økonomisk på anden måde.

Læs mere her

tags: Danmark, økonomi, pensionsordning, sygdom,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar